• icon
  • icon

Barevné sklo místo keramických obkládaček – jaké jsou výhody?

Sklo do moderního interiéru zkrátka patří. Nejčastěji se s ním setkáme v koupelně, své pevné místo má ale i v kuchyni, kde svým majitelům udělá medvědí službu ve formě obkladů za sporák či coby pracovní deska.

 

Skleněné obklady na stěnu získaly v minulých letech na značné popularitě a není se čemu divit – vynikají totiž nejen extrémní odolností a pevností ve srovnání s ostatními materiály, zároveň jsou zcela neporézní, takže jsou vhodné i pro alergiky, odolávají velmi vysokým teplotám, zachovávají si své vlastnosti po dlouhá léta, a navíc jsou úžasně variabilní co se designu a provedení týče. Dnes se podíváme na hlavní přednosti barevných skleněných obkladů ve srovnání s klasickými keramickými obkládačkami.

 

 

Dokonalá variabilita a bezpečnost

Pro skleněné kuchyňské obklady často využíváme sklo Lacobel, u kterého je zadní strana pokryta kvalitní barevnou neprůhlednou vrstvu. Z pestré barevné škály si můžete zvolit i metalické barvy, které působí luxusním dojmem a pozvedávají kuchyň na zcela novou úroveň. Díky široké nabídce odstínů můžete barvu skleněné plochy do detailu sladit se zbytkem interiéru. Pokud jste kdy vybírali kachličkový obklad, který by co nejvěrněji ladil alespoň s částí místnosti, pak nám jistě dáte za pravdu, že jde často o nadlidský úkol.

 

Montáž lakovaného skla Lacobel navíc nevyžaduje žádné speciální podmínky. Aplikuje se přímo na podklad a ve většině případů stačí použít silikon. Lacobel navíc můžeme doporučit i do domácností s malými dětmi – lze jej totiž opatřit bezpečnostní fólií zabraňující rozsypání střepů v případě poškození. V této úpravě zabraňující riziku pořezání se vyrábí i sklo Float. Jedná se o další typ skla s lesklou keramickou barvou. Naše tvrzená skla jsou obecně velmi bezpečná – v případě nepravděpodobného rozbití totiž nevytváří ostré střepy, nemusíte se tak bát pořezání.

 

Velice snadná údržba bezespárového povrchu

Kachličky v kuchyni patří mezi starou dobrou klasiku. Jejich zásadní nevýhodou jsou však spáry, které se opravdu špatně čistí. To samé platí i u mozaiky: ačkoliv působí velice efektně, spár je u ní ještě mnohem více. Pokud se tak chcete vyhnout jejich drhnutí starým kartáčkem na zuby několikrát do roka, raději vsaďte na zcela bezespárové řešení.

 

 

Pokud chcete své kuchyni vdechnout punc luxusu a elegance bez nutnosti neustálé údržby, jsou pro vás skleněné obklady to pravé ořechové. Jejich největší předností je výborná omyvatelnost. Díky tomu, že obklady mají jen minimum spojů, eliminují se starosti s čistěním spár. Naše obklady vyrábíme z vysoce kvalitního tvrzeného skla, které můžete omývat i těmi nejběžnějšími čisticími prostředky.

 

Mechanická a tepelná odolnost

Skleněné obklady navíc vynikají vysokou odolností i vůči extrémním teplotám – jsou schopny vydržet teplotu až 300 °C. Tvrzené sklo je navíc velice pevné a velmi dobře snáší i mechanické namáhání. Sklo si navíc zachovává své unikátní vlastnosti i barvu po velice dlouhou dobu – na rozdíl od jiných materiálů nežloutne, nemění barvu vlivem stárnutí nebo slunečního záření, „nepracuje“ jako jiné přírodní materiály, samovolně nepraská a vydrží ve stoprocentní kondici dlouhé desítky let.

 

Chcete svůj interiér povznést na novou úroveň a zkrášlit ho elegantními a nadčasovými skleněnými doplňky? Jsme tu pro vás! Napište nám svou představu a my uděláme vše pro to, abychom vyhověli vašim přáním a potřebám.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání