• icon
  • icon

Co dát za kuchyňskou linku? Vybíráme materiál vhodný za kuchyňskou linku

Výstavba nebo rekonstrukce kuchyně s sebou přináší povinnost výběru kuchyňské linky a ostatního vybavení. Nová kuchyně by měla být vzdušná, praktická a samozřejmě také krásná. Pokud už máte jasno v základních parametrech, jako je rozložení hlavních zón, dispozice skříněk a zásuvek či výška linky, přichází na řadu volba dekorů a materiálů. Lámete si hlavu, jak vyřešit obložení stěny za pracovní plochou? Chtějte snadnou údržbu, odolnost i design v jednom.

 

 

Ulehčete si práci v kuchyni

Příprava jídla a vaření zabere v průměrné domácnosti přibližně devět hodin za týden… a čas potřebný na úklid kuchyně už raději ani napočítáme. Vzhledem k tomu, že manipulace s potravinami, mixování, vaření a smažení způsobuje pravidelné znečistění kuchyňské linky a jejího okolí nečistotami a mastnotou, je třeba obložit zeď v blízkosti pracovní plochy takovým materiálem, který se snadno čistí, vydrží i vysoké teploty a bude ladit s celkovým konceptem místnosti. Jaké jsou možnosti?

 

Stará dobrá klasika

Jaký obklad za linkou měla vaše babička nebo maminka? Pravděpodobně klasické kachličky. Ty jsou sice dostatečně odolné a k dostání v mnoha barevných i velikostních variantách, které se přizpůsobí stylu vašeho bydlení, jejich zásadní nevýhodou jsou ale spáry, které se opravdu obtížně čistí. To samé platí u mozaiky: působí velice efektně, ale spár je u ní ještě mnohem více. Pokud se chcete vyhnout jejich drhnutí starým kartáčkem na zuby několikrát do roka, poohlédněte se raději po jiných možnostech.

Často volenou variantou je i použití obkladu z kamene, ať už umělého či pravého, který v kuchyni působí originálně a nezvykle. Nevýhodou této možnosti je kromě už zmíněných spár také plastičnost obkladů, které se pak hůře čistí.

 

Opakující se dekor nebo low cost řešení

Častým řešením posledních let je použití stejného materiálu, jaký byl použit na pracovní desku. Toto provedení nenadchne ani neurazí, vizuálně kuchyni doplní, ale nijak ji nepozvedne. Lamino nebo MDF deska může při špatné instalaci postupem času navlhnout a bobtnat. Pokud se snažíte vymyslet přechodné řešení za co nejnižší cenu, vyberte si z nabídky samolepicích fólií. Nevydrží dlouho, ale vypadají hezky a účel splní.

 

Pozvedněte úroveň vaší kuchyně skleněným obkladem

Hledáte-li řešení, které doladí vzhled vaší kuchyně k naprosté dokonalosti a dodá jí punc luxusu, zároveň ale bude nenáročné na údržbu a odolné proti poškození, zvolte skleněný obklad z tvrzeného skla. V nabídce najdete jednobarevné matné i lesklé varianty pro milovníky minimalismu, stejně jako ornamenty a dekory, které rozjasní váš interiér. Nemůžete si vybrat? Využijte možnosti fototisku: váš skleněný obklad může mít design přesně podle všeho přání. Kromě exkluzivního vzhledu a téměř neomezené životnosti oceníte také minimum spojů a jednoduchou údržbu.

 

Máte za to, že skleněné obklady jsou tou nejlepší volbou pro vaši kuchyni? Souhlasíme! Kontaktujte nás a my vám rádi poradíme s výběrem dekoru i technickými detaily.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání