• icon
  • icon

Jsou luxfery moderní? A jaké mají výhody?

Skleněné tvárnice, známé pod pojmem luxfery, si spousta lidí spojuje spíše s industriálními prostory. Luxfery bývaly velice populární v minulém století, zejména za dob první republiky a hlavně v budovatelském socialismu. Aktuálně ale zažívají comeback a začínají se čím dál častěji používat v moderních interiérech. Výhody tohoto unikátního materiálu Vás možná překvapí!

 

Dobrá světelná propustnost

Již samotný název – luxfery (jedná se o složeninu latinských slov lux (světlo) a ferre (vést) – vypovídá o jejich největším přínosu, kterým je skvělá propustnost světla. Pokud se tedy rozhodnete pro instalaci skleněných tvárnic v místě, kde by jinak byla nepropustná zeď, celý prostor se tím báječně prosvětlí.

 

Ideálními prostory pro toto řešení bývají tmavá zákoutí jako například toalety, předsíně, tmavé chodby a podobná místa s nedostatkem přirozeného světla. Nemusíte navíc zůstat jen u čiré varianty, což dokazuje vzrůstající poptávka i po barevných odstínech.

 

 

Izolační vlastnosti

Novými technologickými postupy zpracovávání skla (ať už se jedná o sklo tvrzené, či kalené) dosahuje tento materiál výrazně vyšší pevnosti a řadí se tak zároveň do kategorie skel bezpečnostních. Luxferové stěny můžou proto sloužit i jako protipožární příčky. Skleněné tvárnice zároveň dokážou skvěle tlumit hluk a jsou tak vhodné nejen pro drobné designové prvky, ale můžete je použít i pro výstavbu dveří, pevných či posuvných stěn. Není tedy divu, že se luxfery postupně stávají materiálem budoucnosti.

 

Skleněná elegance

Luxfery jsou elegantním řešením v případě nepraktických dispozicí daných prostor, jelikož je dokáží jemně rozdělit, přepažit či spojit. Ať už se jedná o prostory vnitřní nebo venkovní, použitím skleněných tvárnic bude daný interiér/exteriér působit odlehčeně, vzdušně a také opticky větší.

 

Rostoucí obliba retro designů i atraktivní minimalistický vzhled napomáhají tomu, že luxfery zažívají renesanci. Pokud tedy aktuálně zařizujete nový interiér, nebo jen přemýšlíte, jak oživit a prosvětlit Váš domov, nebojte se sáhnout právě po luxferách. A pokud stále váháte, neváhejte se na nás obrátit. Naši odborně vyškolení pracovníci s vámi proberou vaše možnosti a navrhnou ideální řešení na míru vašim potřebám.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání