• icon
  • icon

Jsou skleněné dveře bezpečné?

Skleněné dveře vypadají moderně, prosvětlují interiér a lehce se udržují, mnoho lidí od nich ale odrazuje možné bezpečnostní riziko. Přečtěte si, jak je to s ním doopravdy a proč se skleněných dveří nemusíte bát ani v domácnosti s malými dětmi.

 

 

Pusťte do svého domova světlo bez obav

Při výběru interiérových dveří se často řeší kromě vizuální a praktické stránky také jejich bezpečnost, a to zejména pokud se jedná o skleněnou variantu. Má se za to, že skleněné dveře jsou spíše křehkou krásou, kolem které je nutné chodit po špičkách, než vhodnou variantou do rodinných domů a bytů, které jsou plné pohybu a života. Dnešní výrobní postupy však dokazují, že skleněné dveře mají své místo i tam, kde je rušno, nebo kde se pohybují malé děti.

 

Není sklo jako sklo

Klasické sklo, které se po nárazu rozsype tak, že ohrozí zdraví toho, který náraz způsobil, a navíc je celá místnost rázem plná malých ostrých střepů, se k výrobě dveří a dveřních výplní už dávno nepoužívá. Pro zajištění maximálního bezpečí při běžném chodu domácnosti, ale také pro eliminaci nehod v kancelářích nebo jiných prostorách byly vyvinuty speciální druhy tvrzeného skla.

 

Při výrobě interiérových dveří se často používá kalené sklo, které je odolné a při případném rozbití se rozpadá na drobné, oblé střepy, které neřežou. Ještě méně nebezpečné je speciální bezpečnostní sklo tvořené dvěma skleněnými deskami, mezi které je vložena fólie. I tento druh skla odolá běžným nárazům, pokud ale přece jen dojde k jeho rozbití, střepy díky speciální fólii zůstanou na svém místě a neohrozí tak kolemjdoucí lidi ani domácí mazlíčky.

 

Chtěli byste svůj interiér prosvětlit pomocí skleněných ploch a dveří, ale báli jste se jejich možného poškození a s ním spojeného rizika? Nemusíte mít obavy, dnešní technologie úpravy skla zajistí jak dostatek světla ve vašem bytě, tak i bezpečí pro všechny členy vaší domácnosti.

 

Máte dotazy nebo chcete probrat svoje požadavky s odborníky? Kontaktujte nás, rádi vám poradíme s výběrem a navrhneme nejvhodnější řešení.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání