• icon
  • icon

Kde všude využít skleněné příčky?

Chcete nenásilně rozčlenit velké plochy v domě či kanceláři? Zvolte skleněné příčky. Nenaruší celkový dojem, ale zajistí akustickou izolaci, přirozeně  a elegantně oddělí prostor, aniž by mu ubraly na vzdušnosti. Kde všude je možné skleněné příčky využít a proč jejich obliba vzrostla během pandemie?

 

Vkusné, decentní a nadčasové

Sklo jako luxusní materiál nachází uplatnění v architektuře od počátku věků. Lehce se kombinuje s ostatními materiály a jeho nenápadná elegance pozvedá celkový dojem, aniž by se bila s dalším zařízením. Použití skleněných příček je proto jednou z nejoblíbenějších a nejméně rušivých variant oddělení prostoru.

 

 

Pro soukromé i komerční prostory

Obliba skleněných příček v domácnostech narůstá. Jde totiž o způsob, jak místnost rozdělit do několika částí a zároveň zachovat koncept tolik oblíbených otevřených prostor. Populární je oddělení koupelen, šaten, jídelen nebo obývacího pokoje pomocí skleněných příček, které mohou kromě soukromí k hovoru zajistit i vizuální diskrétnost. Provedení se nemusí omezovat jen na čirou variantu: v nabídce je i široká škála matných a barevných provedení nebo možnost vlastního designu tak, aby v místnosti zůstal dostatek světla, ale zároveň nebylo vidět na dění v koupelně nebo šatně.

 

Skleněné příčky si našly cestu i do kanceláří a úřadů. Open space řešení zvolna nahrazují oddělená pracovní místa, která kombinují výhody kdysi obvyklých samostatných kanceláří s „otevřeným“ trendem posledních let. Díky tomuto propojení má každý dostatečný klid na práci, přitom ale zůstává ve vizuálním kontaktu s děním ve firmě. Skleněné příčky zde neoddělují jen jednotlivé kanceláře nebo pracovní místa, ale i zasedací místnosti či zázemí s kuchyňkou.

 

Důraz na hygienu

Jednou ze zásadních výhod skla je jeho hygieničnost a snadná udržitelnost. Díky ní se skleněným příčkám v době pandemie dařilo více než kdy jindy. Potřeba ochránit zaměstnance i zákazníky před rizikem nákazy vyústila v dodatečnou instalaci skleněných přepážek nejen v bankách a na úřadech, ale také v obchodech nebo na benzinových stanicích. Kvůli své vyšší odolnosti a zcela neporéznímu povrchu, který se snadno čistil navíc často nahrazovaly levnější varianty z plexiskla.

 

 

Zvažujete instalaci skleněné příčky, ať už doma, nebo ve vaší firmě? Kontaktujte nás, seznámíme vás s nabídkou a pomůžeme s výběrem.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání