• icon
  • icon

Posuvné vs. skleněné dveře do pouzdra

Skleněné dveře jsou oblíbeným prvkem architektů, poměrně rychle si ale našly cestu i do běžných domácností. Důvod je zřejmý: sklo dokáže zajistit diskrétní oddělení prostor, aniž by zamezilo průniku světla jako klasické dřevěné dveře. Zvažujete skleněné dveře, ale nevíte, jestli vybrat posuvné, nebo variantu do pouzdra? Přinášíme malé srovnání.

 

 

Nedocenitelné výhody oproti klasickým interiérovým dveřím

Ať už zvolíte variantu standardního posuvu, nebo pouzdra, v obou případech se vyhnete jednomu z hlavních problémů klasických dveří, totiž náročnosti na prostor. Kromě toho posuvné dveře vypadají o něco elegantněji a jejich vzhled pozvedne celkový dojem z interiéru. Nevýhodou obou variant posuvných dveří je vyšší pořizovací cena než u klasické varianty, ta je ale pro mnohé vyvážena přítomností výrazného elegantního a funkčního prvku, který se jen tak snadno nepřehlédne. Kromě toho jde o řešení vhodné pro bezbariérové bydlení, posuvné dveře se totiž vozíčkářům snadněji otevírají. Jejich zavírání je navíc maximálně tiché... Zkuste si třísknout posuvnými dveřmi!

 

Posuvné skleněné dveře na stěnu

I posuvné interiérové skleněné dveře na stěnu mají výhodu úspory místa. Stěna, na kterou se však sklo při otevírání dveří posouvá, musí být prázdná, žádné předměty by neměly být postaveny ani přímo u ní. Přes to, že bývají skleněné posuvné dveře vyráběny z toho nejodolnějšího skla, riziko jeho zničení nebo poškození je v případě umístění u stěny vyšší, než když se téměř celá tabule zasune do pouzdra. Hlavním benefitem je možnost posuvné dveře instalovat i bez nutnosti vybudovat jádro.

 

Posuvné skleněné dveře do pouzdra

Výhodou i nevýhodou tohoto druhu posuvných dveří je potřeba pouzdra. S tím je třeba počítat už během plánování stavby nebo rekonstrukce. S ohledem na to se připraví buďto zděné pouzdro, nebo jeho varianta ze sádrokartonu. Jakmile je prostor pro zasunutí skleněných dveří připraven, končí výčet nevýhod a přichází samé výhody: luxusní vzhled, maximální úspora místa, minimalizace rizika rozbití a poškození v případě zataženého skla. Na vzniklou stěnu si klidně můžete pověsit obraz nebo fotku, případně k ní postavit květinu nebo ji využít jiným způsobem. Při otevírání dveří totiž sklo zajíždí rovnou do stěny, a ne na ni jako v případě interiérových posuvných dveří na stěnu.

 

V obou případech, jak u posuvných dveří s pouzdrem, tak i bez něj, je možné volit jednokřídlé nebo dvoukřídlé dveře, v některých případech je možné zasouvat obě křídla na jednu stranu. Celkový design může kombinovat materiály a být doplněn o různé druhy madel.

 

Ani po přečtení článku si nejste jisti, jakou variantu zvolit? Kontaktujte nás, společně najdeme ideální řešení.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání