• icon
  • icon

Příprava kuchyně na montáž skleněných obkladů

Skleněné obklady do kuchyně nabízejí celou řadu předností – počínaje velice snadnou údržbou a elegantním vzhledem a stálostí, odolností a dlouhou životností konče. Fantazii se při výběru designu, barevnosti a provedení meze nekladou, proto obklady můžete přizpůsobit svému osobitému vkusu. Dnes se podíváme na celý proces přípravy, výroby a montáže skleněných obkladů, abyste věděli, co vás čeká, pokud se pro toto řešení také rozhodnete.

 

 

1. krok: výběr materiálu, barvy a designu

Prvním logickým krokem je výběr konkrétního provedení skla – můžete si vybrat například lesklou či matnou variantu, ale také sklo s reliéfní úpravou nebo fototiskové sklo. Následuje výběr barvy, odstínu a případně designu či fototisku. V naší vzorkovně vám pomůžeme vybrat vhodný design, navíc si můžete prohlédnout expozici naší práce a vybrat si z celé škály vzorků. V této fázi s vámi také probereme vaše možnosti ohledně designu a předběžnou cenu zakázky.

 

2. krok: zaměření na místě

Jakmile budete mít vybraný design, přichází na řadu technické zaměření přímo u vás doma. Společně se domluvíme na návštěvě proškoleného technika, který prostor v kuchyni zaměří a celý obklad s vámi detailně projde. Zároveň vám navrhne možnosti řešení skleněného obkladu, především pak členění a dělení skla takovým způsobem, aby byla zachována co nejvyšší funkčnost s důrazem na každičký detail. Společně vyberete vhodnou variantu. Po domluvě celé dílo naceníme a pošleme vám zálohovou fakturou.

 

3. krok: výroba skleněných obkladů

Jakmile dojde k uhrazení zálohy, pouštíme se do práce. V prvé řadě sklo nařežeme a opracujeme ostré hrany. Dále do desky vyvrtáme veškeré otvory a výřezy podle výkresu od technika ze zaměření. Poté následuje proces kalení (temperování) skla, díky čemuž obklad získá na tvrdosti, houževnatosti a extrémní odolnosti. Takto vykalené sklo putuje na tisk a do lakovny, kde získají vámi vybraný odstín a design.

 

4. krok: montáž

Skleněný obklad je nyní připravený k instalaci. Domluvíme si s vámi vhodný termín, kdy montážníci přijedou a pustí se do díla. Nemusíte mít strach – instalace obkladu probíhá velmi rychle, tiše a čistě, můžete tedy v domě či bytě pobývat bez toho, aniž bychom vás rušili.

 

Montážníci si nejprve připraví prostor v kuchyni, sundají krytky elektroinstalace a odstraní vše, co by při lepení skla mohlo zavazet. Následně si připraví podklad pro skleněnou tabuli, který musí být rovný, pevný a zbavený všech nečistot a mastnoty. Sklo následně přilepí na silikonové lepidlo v bodech cca 30–50 cm. Následně se vytmelí veškeré spoje. Nakonec se mezi pracovní desku a sklo nanese silikonový tmel (u zdi se použije akrylátový tmel), čímž dojde k utěsnění veškerých spár. Jakmile je hotovo, vrátí kuchyni do původního stavu.

 

5. krok: předání a instrukce k údržbě

Po montáži je potřeba vyčkat alespoň 24 hodin než začnete kuchyňskou linku s novým obkladem znovu využívat – je totiž nutné, aby lepidlo i silikon řádně zaschly a zatvrdly. Před svým odjezdem technici přirozeně celé sklo prohlédnou a zakázku vám oficiálně předají. Zároveň vám udělí užitečné rady a tipy, jak se o skleněnou desku správně starat, vysvětlí vám vše ohledně sedmileté záruky a projdou s vámi možnosti prodloužení záruky i pozáručního servisu. Zkrátka se ujistí, abyste měli po předání veškeré informace, které byste mohli potřebovat.

 

Montáží to u nás ale přirozeně nekončí. Jsme vám k dispozici v případě, že bylo potřeba provést záruční i pozáruční servis i pokud potřebujete s čímkoliv poradit. Věříme totiž, že spokojená a dlouhodobá spolupráce s našimi klienty je na našem podnikání to nejdůležitější.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání