• icon
  • icon

Realizujete šatnu? Vsaďte na skleněné posuvné dveře

Samostatná šatna je nejen snem každé ženy, ale také praktickou záležitostí, díky které bude vaše domácnost organizovanější a ložnice vzdušnější, protože z ní zmizí skříně a komody. Možná přemýšlíte, jak tuto místnost oddělit od zbytku bytu – a my vám přinášíme 3 pádné důvody, proč jsou nejlepší volbou posuvné skleněné dveře.

 

 

Šetří místo

Při instalaci klasických dveří musíte myslet i na dostatek místa, aby se pohodlně otvíraly a nebránily pohodlnému vcházení do místnosti a vycházení z ní. Pokud není vaše šatna opravdu velkorysá, pravděpodobně vám tento způsob otevírání ukousne několik desítek centimetrů ze vzácného prostoru.

 

Posuvné dveře potřebují k otevření jen místo podél zdi, nemusíte se tedy bát, že vás při vybírání oblečení na další den někdo praští dveřmi nebo že při odcházení z místnosti někoho nemile překvapíte vy.

 

Opticky zvětší prostor

Skleněná varianta posuvných dveří dokáže navazujícím místnostem dodat na světlosti a velikosti. Varianta s čirým sklem dovoluje vidět dovnitř, čímž získáte nejen více světla, ale i zajímavý prvek, obzvlášť pokud je šatna vaší chloubou a rádi se jí kocháte.

 

Varianta s matným sklem je kompromisem pro ty, kdo chtějí více světla, ale nechtějí, aby bylo do šatny vidět, ať už kvůli soukromí při oblékání, nebo proto, že chtějí diskrétně schovat nedokonalé komínky oblečení nebo občasný pohozený svršek. Matné sklo navíc působí elegantně.

 

Nabízí minimalismus i osobitost

Skleněné posuvné dveře nabízejí širokou škálu designů a povrchových úprav, ze kterých si vybere milovník střídmé klasiky, stroze minimalistického vzhledu i nevšedních potisků. Skleněné tabule můžete zdobit pískováním, různými druhy reliéfů a v neposlední řadě také fotopotiskem podle vlastního výběru. Tímto způsobem přenesete na sklo takřka cokoliv: od artových vzorů přes přírodní motivy po fotografie z vaší dílny. Můžete tak mít dveře, které nemá nikdo jiný na světě.

 

Dbejte na kvalitu použitých materiálů

Vzhled je důležitý i u dveří, není to ale jediné hledisko, na které byste se měli při výběru skleněných posuvných dveří zaměřit. Stejně důležité je i použití kvalitních materiálů. Ať už volíte jakýkoliv vzhled skleněných tabulí, vždy se musí jednat o bezpečnostní sklo, které odolá nárazům a můžete je bez obav použít i v domácnostech s malými dětmi nebo domácími zvířaty. Kalené sklo se totiž i v případě rozbití způsobeného velkým tlakem nevysype, ale zůstane ve dveřích díky vlepené fólii. Případné střepy jsou navíc oblé, takže se jimi nemůžete pořezat.

 

Hledáte ověřeného výrobce skleněných posuvných dveří, který splní každý váš požadavek? Obraťte se na nás, rádi zrealizujeme vaše představy.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání