• icon
  • icon

Skleněné dveře do koupelny: ano, nebo ne?

Koupelna patří k nejfrekventovanějším místnostem z celého domu, i proto byste měli výběru dveří vedoucí právě do tohoto prostoru věnovat zvýšenou pozornost. Zhlédli jste se v celoskleněné variantě, ale obáváte se ztráty soukromí či nižší bezpečnosti než u klasické varianty? Nemusíte! V dnešním článku se podíváme, proč jsou skleněné dveře do koupelny takovým hitem.

 

 

Trvanlivý materiál, který do koupelny přivede světlo

Koupelnové skleněné dveře výborně vyniknou v moderních novostavbách i zrekonstruovaných bytech, které chcete opticky zvětšit a přivést do nich více přirozeného světla. Právě koupelna je totiž často na světlo skoupá a zejména v panelových domech bývá často zcela bez oken. Skleněné dveře tuto vadu na kráse dokáží velice šikovně vyřešit.

 

Sklo je navíc zcela odolné vůči vodě, páře i rychlému střídání teplot, nemusíte se tedy obávat rozpínání či naopak smršťování materiálu, pukání, praskání či odlupování. U skleněných koupelnových dveří je pak zásadní, že jsou vyrobeny z kaleného skla, které zajistí jejich bezpečnost a trvanlivost. V nepravděpodobném případě rozbití (kdy je na dveře vyvinut opravdu nadměrný tlak) pak kalené sklo nevytváří ostré střepy, nemusíte se tedy bát pořezání.

 

Soukromí na prvním místě

Někteří lidé se obávají ztráty soukromí při použití skleněných dveří – u dveří do koupelny se ale v drtivé většině používá mléčné sklo, které sice propustí světlo, ale vaše soukromí bude dokonale zachováno. Celoskleněných dveří do koupelny či na toaletu se tedy absolutně nemusíte obávat.

 

Koupelnové skleněné dveře nejenže do vašeho domova přinesou přirozené světlo, navíc do něj vnesou i punc luxusu a elegance. Sklo je obecně velmi elegantní a nadčasový materiál, jehož krása zkrátka nikdy nezestárne. Pokud tedy hledáte dlouhodobé řešení, ze kterého se budete těšit dlouhá desetiletí, pak jsou skleněné dveře trefou do černého.

 

Posuvné, otočné nebo do pouzdra?

Skleněné dveře si můžete pořídit jak v otočné, tak i posuvné variantě. Otočné (křídlové) dveře můžeme dodat v rámové i bezrámové variantě. Posuvné dveře pak velmi šikovně šetří obytný prostor – mohou se posouvat buď podél stěny či pevného skla. Je možnost také využít zavírání dveří do pouzdra, s tímto řešením je však třeba počítat již při realizaci koupelny.

 

Zároveň máte zcela volné ruce co se designu dveří týče – vybrat si můžete z libovolných barev, provedení a designů. Sklo může být pískované, průhledné i neprůhledné, s jemným nenápadným motivem či s fototiskem. Do místnosti tak vnesete nejen světlo, ale především jí dodáte na decentním, moderním prvku.

 

Chcete si nechat zrealizovat skleněné dveře do koupelny? Kontaktujte nás – společně vymyslíme optimální řešení pro váš domov, abyste se mohli ze dveří těšit dlouhá léta.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání