• icon
  • icon

Skleněné posuvné dveře – jaké mají výhody?

Posuvné dveře jsou skvělým řešením pro oddělení místností v případě, že jste omezeni prostorem. Může však jít i o originální designový prvek, který ozvláštní váš interiér. Chcete-li dosáhnout působivého efektu, využijte vlastností skla. Celoskleněné posuvné dveře navíc celý obytný prostor chytře a decentně prosvětlí. Jaké další výhody skleněné posuvné dveře nabízí?

 

Doplní každý styl bydlení

Skleněné posuvné dveře najdou uplatnění v každé moderní domácnosti. Provedení z čirého nebo matného skla se hodí k oddělení šatny, koupelny nebo chodby a hlavních prostor. Méně obvyklým, ale vizuálně zajímavým řešením je využití posuvných dveří u vestavěných skříní. A nemusíte se omezovat pouze na jednoduchou, hladkou variantu – jestli minimalismus není nic pro vás, nechte skleněné tabule ozdobit libovolnou grafikou, ornamenty, nebo dokonce vlastními fotografiemi. Fantazii se zkrátka meze nekladou.

 

Možnost přizpůsobit skleněné posuvné dveře vašemu vkusu přináší i široká nabídka kvalitního kování a madel. A pokud na vás samotné sklo působí příliš sterilně, zkombinujte je se dřevem nebo jiným materiálem.

 

 

Opticky zvětší prostor a propouští světlo

Dobám, kdy lidé žili v tmavých jeskyních, už dávno odzvonilo. Trendem posledních let je bydlení plné přirozeného světla, a není divu: paprsky vyhřívají, sluneční svit má pozitivní vliv na lidskou psychiku, navíc není třeba svítit uměle, což v dobách zdražování elektrické energie není zanedbatelná položka. Pokud máte centrální část domu plnou světla, přičemž je za posuvnými dveřmi vedoucími do dalších částí domu tma jako v ranci, nevyužijete tohoto benefitu tak, jak by si zasloužil. Skleněné posuvné dveře prosvětlí obě svoje strany, celý prostor bude působit vzdušněji a zároveň dodá světlo i tmavším částem domu.

 

Jsou bezpečné, šetří prostor a lehce se udržují

Představa velkých tabulí skla uprostřed domu může působit děsivě: co když do nich někdo omylem narazí? Upřímně řečeno, může se to stát. Zejména pokud jde o oddělení centrální místnosti čirým sklem, stává se, že je návštěvy cestou na WC zkrátka přehlédnou. To ale v žádném případě neznamená, že by se na vašeho hosta (nebo dítě, psa) po střetu dveře vysypaly. Použité kalené sklo je bezpečné, odolné, kvalitní a certifikované. Rozbije se jen při vyvinutí opravdu silného tlaku, ani v tomto případě však nehrozí pořezání – rozbité bezpečnostní sklo tvoří malé a tupé střepy.

 

Nespornou výhodou skleněných posuvných dveří je také jejich snadná instalace. Ta nevyžaduje stavební úpravy – kotvit se dá přímo do stěny nebo stropu. Díky prostorové nenáročnosti můžete mít posuvné dveře i ve stísněných místnostech, aniž by je ještě více zmenšovaly. Snadná je také údržba: stačí běžně dostupné přípravky na sklo, voda a hadřík, případně můžete postupovat jako při mytí oken, použít obyčejnou nebo aku stěrku či speciální utěrky.

 

Skelněné posuvné dveře dodají vašemu interiéru na osobitosti, opticky ho zvětší a přinesou do vašich všedních i svátečních dní více světla. Nevíte si rady s výběrem? Navštivte náš showroom v Praze či Brně nebo nás kontaktujte, rádi s vámi probereme možná technická řešení i návrh designu.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání