• icon
  • icon

Sprchové kouty na míru

Jen málo standardních materiálů umí pozvednout úroveň místnosti už jen svou samotnou přítomností. Sklo to umí – čiré tabule opticky zvětší prostor, přidají mu na eleganci a čistotě. Když mluvíme o čistotě, právě koupelny jsou pro skleněné prvky ideální. Nejčastěji se zde objevují ve formě skleněných zástěn a prosklených sprchových koutů.

 

 

Snadno udržitelný luxus

Skleněné zástěny, ať už ke sprchovým koutům, nebo vanám, vypadají sice na první pohled jako těžce udržitelný nadstandard, který ocení jen nadšenci do designu nebo milovníci každodenního úklidu, ale opak je pravdou. Skleněná zástěna se snadno udržuje – stačí z ní po každém sprchování stěrkou setřít kapky a jednou za čas otřít, případně odstranit stopy usazeného vodního kamene.

 

Ve srovnání s jinými řešeními, jako je například sprchový závěs, který špatně schne a vesele se v něm množí bakterie, jde o jednoznačně nejhygieničtější variantu. Zástěny z plastu zase časem ztrácí hezký vzhled, navíc jsou náchylné k poškození, péče o ně je přitom v podstatě totožná s péčí o sklo.

 

Ani cenová investice není tak náročná, jak by se mohlo zdát. Vstupní náklady jsou pochopitelně vyšší než u jiných variant, životnost je ale zpravidla několikanásobná, a to nemluvíme o tom, že závěs nebo plast možná po deseti letech ještě slouží, ale rozhodně už nevypadají příliš reprezentativně, což se o skleněných zástěnách říct nedá.

 

Řešení pro každou koupelnu

Nespornou výhodou skleněných sprchových koutů a zástěn je jejich variabilita. Přizpůsobí se nejen každému prostoru, ale i různým stylům. Kromě toho, že si můžete volit z nepřeberného množství povrchů a barev samotných skel, máte na výběr i ze široké škály kování. Můžete volit decentní a minimalistické zpracování, nebo popustit uzdu fantazii a ozvláštnit vaši koupelnu originálním fotopotiskem. Zkrátka a jednoduše, skleněné zástěny se přizpůsobí vašemu stylu.

 

Samozřejmostí je i uříznutí skel na míru, takže můžete mít krásnou zástěnu i v případě, kdy má vaše sprcha atypické rozměry.

 

Sklo v koupelně může mít mnoho variant: od solitérních zástěn u vany přes posuvné sprchové dveře, klasické rohové sprchové kouty a moderní skleněné dveře ke sprchovým koutům.

 

Častým důvodem k zavržení tohoto řešení je strach z rozbití velké skleněné plochy v domácnostech s dětmi nebo domácími mazlíčky. Tato obava je ale neoprávněná a pramení spíše z neznalosti: sklo, které se používá k výrobě skleněných zástěn, je velmi odolné proti tlaku, a šance, že se rozbije, je velmi malá. Kdyby k tomu ale přece jen došlo, vzniknou tupé, hladké střepy, v závislosti na provedení (s vnitřní fólií nebo bez) se ani nevysypou.

 

Neexistuje proto žádný důvod si myslet, že existuje domácnost, pro kterou není toto řešení vhodné.

 

Chcete skleněné sprchové dveře nebo zástěny i u vás doma? Obraťte se na nás, pomůžeme vám najít to nejlepší řešení.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání