• icon
  • icon

Tvrzené sklo odolá extrémním teplotám i nárazům

Sklo je odpradávna považováno za jeden z nejkřehčích materiálů. Časy se však mění, a ačkoliv křehká krása zůstává, speciální způsoby úpravy skla z něj dělají odolný materiál, který můžete bez obav používat i tam, kde se pohybují děti nebo hrozí riziko nárazu či kontakt s horkým nádobím.

 

 

Elegantní vzhled a bezpečí

Vyhýbání se sklu v interiéru kvůli obavám z jeho rozbití a následného pořezání je už dávno překonanou záležitostí. Tento ušlechtilý materiál si našel uplatnění i v těch nejfrekventovanějších místnostech. Kuchyně, koupelny i dveře mohou zdobit skleněné výplně, obklady i desky z tvrzeného neboli kaleného skla, které se dá bez obav použít i k výrobě schodišť a zábradlí zvýrazňujících vzdušnost každého prostoru.

 

Kalené sklo se vyrábí pomocí procesu řízeného zahřívání v kalící peci na přibližně 600 stupňů Celsia a následného ochlazování pomocí řízeného proudu vzduchu. Tímto způsobem vzniká materiál, který odolá teplotám až do 250 stupňů Celsia a zároveň se několikanásobně zvýší jeho mechanická odolnost.

 

V případě, že se přece jen podaří tvrzené sklo rozbít, nevysype se díky fólii umístěné uprostřed dvou skleněných desek (tato metoda se využívá především u výplní dveří). Provedení bez fólie zůstávají v případě rozbití také bezpečnější – střepy nemají ostré hrany, nemusíte se tedy bát pořezání. Bezpečností sklo se standardně dodává v tloušťce od 6 do 10 mm, případně je možné na sebe skleněné desky vrstvit a lepit.

 

Moderní styl šitý na míru

Skleněné desky, obklady, výplně, sprchové zástěny, zábradlí nebo nášlapy z tvrzeného skla mohou být čiré a elegantním způsobem prosvětlit a zvětšit prostor bez obav z rozbití nebo zranění.

 

Nemusíte se ale omezovat jen na klasické čiré nebo matné provedení. V naší nabídce najdete nejen širokou škálu barevných odstínů, ale především možnost navrhnout si jakýkoliv potisk, který si vymyslíte. Stačí jen najít vhodný motiv ve fotobance, případně oslovit šikovného grafika. Samozřejmostí je možnost použít kvalitní fotografie z vlastních zdrojů, které udělají z vašeho domu ještě osobitější místo.

 

Chcete váš interiér doplnit prvky z tvrzeného skla? Ozvěte se nám, náš tým je připravený vám pomoci s výběrem i realizací.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání