• icon
  • icon

Výhody skla oproti jiným materiálům

Sklo je jedním z nejuniverzálnějších a nejstarších materiálů vůbec. Používá se od nepaměti k výrobě nástrojů, uměleckých děl, ale i ve stavebnictví a bytovém designu. Už dávno neplatí, že jsou skleněné prvky v interiéru exkluzivní záležitostí dostupnou jen malému procentu lidí. Skleněné desky, dveře, zábradlí nebo obklady se staly populárním trendem moderních domácností. Přinášíme vám několik důvodů vysvětlujících vzrůstající oblibu tohoto elegantního materiálu.

 

Nenapodobitelný vzhled i vlastnosti

I když se vědci snaží vymyslet nejrůznější cenově dostupné plastové náhražky, pravé sklo má jedinečné vlastnosti, které ho dělají nenahraditelným. Na rozdíl od plastu například nepohlcuje pachy a neuvolňuje do svého okolí žádné škodlivé látky. Navíc má sklo mnoho podob: od subtilních a křehkých skleniček na likér až po bezpečnostní tvrzené tabule. Věděli jste, že je speciální uhlíkové sklo dokonce nejtvrdším materiálem na světě?

 

Sklo je naprosto jedinečné svou transparentností, která naplní váš domov světlem a podpoří dojem vzdušnosti. Žádný jiný běžně používaný přírodní materiál tuto vlastnost nenabízí. Zároveň je odolné proti korozi, povětrnostním vlivům i UV záření. V neposlední řadě je třeba zmínit estetickou stránku věci –⁠ vaše skleněné dveře, pracovní deska, obklad či zábradlí mohou být matné, čiré, barevné, pískované, se vzory, grafikou, nebo dokonce fotopotiskem. Stačí si jen vybrat vzhled, který nejlépe odpovídá vašemu vkusu.

 

 

Šetrné k planetě i lidskému zdraví

Ačkoliv je výroba skla energeticky velmi náročná, možnost několikanásobné recyklace bez snižování kvality výsledných produktů z něj dělá jeden z nejekologičtějších přírodních materiálů. Kromě toho je použití skla v domácnosti hygienické a vhodné pro alergiky. Skleněné produkty, například kuchyňské pracovní desky, nemají žádné póry či otvory, ve kterých by se držel prach, roztoči nebo další alergeny a dá se lehce dezinfikovat, aniž by hrozilo poničení nebo nabobtnání.

 

Snadná údržba a vysoká odolnost

Na rozdíl od přírodního dřeva a dalších materiálů nevyžaduje sklo žádnou zvláštní péči: stačí je očistit běžnými čisticími prostředky, vodou a utěrkou. Sklo nemění barvu vlivem stárnutí nebo slunečního záření, „nepracuje“ jako jiné přírodní materiály, samovolně nepraská a vydrží ve stoprocentní kondici dlouhé desítky let.

 

Navzdory elegantnímu a křehkému dojmu je tvrzené sklo naprosto bezpečné a téměř nerozbitné. V případě působení extrémního tlaku se sice může zničit (ostatně jako každý jiný materiál), nehrozí zde však riziko pořezání: bezpečnostní sklo obsahuje fólii, díky které se střepy nevysypou a zůstanou pohromadě. Použití skleněných ploch v interiéru se proto nemusíte obávat ani v případě, že máte malé děti nebo domácí mazlíčky.

 

Rozhodli jste se, že doplníte svůj byt či dům o skleněné dveře, obložení, pracovní desku nebo zábradlí? Rádi vám představíme vaše možnosti v naše showroomu nebo s vámi vaše požadavky zkonzultujeme po telefonu.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání