• icon
  • icon

Kompletní postup spolupráce při realizaci skleněného obkladu do kuchyně

Proč naši zákazníci vlastně chtějí sklo? Odpověď je zcela jednoduchá! Skleněný obklad do kuchyně má několik předností. Vyniká velmi snadnou údržbou, sklo je stálé, nestárne a odolává vysokým teplotám i veškerým vlivům, které mohou v kuchyni vzniknout. Barevná škála je neomezená a lze vybírat i ze spousty druhů materiálů, například skla lesklá, matná, skla s reliéfní úpravou nebo fototisková.

Další logický krok je tedy výběr materiálu, barevnosti, či fototisku. S tímto Vám můžeme být velmi nápomocni v naší vzorkovně, kde máme vystaveny expozice a spousty vzorků. Probereme s Vámi možná řešení s ohledem na design a předběžnou cenu.

 

Po doladění designu přichází na řadu technická část – zaměření

Přijede k Vám vyškolený technik, který zaměří prostor v kuchyni a projde s vámi celý obklad. Navrhne Vám veškeré možnosti řešení skleněného obkladu, jako je členění a dělení skla tak, aby byla zachována co nejvyšší funkčnost s důrazem na veškeré detaily. Společně tak vyberete ideální variantu. Následuje přesné nacenění celého díla se zálohovou fakturou.

 

Samotná výroba

V okamžiku uhrazení zálohy začínáme vyrábět. Výrobní proces se dá shrnout do několika fází. Nejprve skla nařežeme a opracujeme hrany. Dále se do skla vyvrtají veškeré otvory a výřezy dle výkresu ze zaměření. Následuje kalení (temperování) skla, které dodá sklu takřka nadpřirozené vlastnosti. Vykalená skla dále putují na tisk nebo do lakovny. Tady výrobní proces končí a zbývá jen samotná montáž.

 

Montáž skleněného obkladu

Po telefonické dohodě o možném termínu pro montáž skla přijedou montážníci s připraveným obkladem a pustí se do díla. Montáž probíhá velice potichu, rychle a čistě. Montážníci si připraví prostor v kuchyni, sundají krytky elektroinstalace a vše, co vadí samotnému lepení skla. Sklo se lepí na silikonové lepidlo v bodech cca 30–50 cm. Veškeré spoje skla se vytmelí. Mezi pracovní desku a sklo se nanese silikonový tmel, u zdi se použije akrylátový tmel. Když je vše hotové, vrátí se veškeré krabičky elektroinstalace a ostatní věci do původního stavu.

Kuchyňská linka dostala novou tvář, ale než se pustíte do vaření, je potřeba počkat alespoň 24 hodin, aby vše zaschlo a zatvrdlo.

 

Skleněný obklad za sporák

 

Předání, údržba a záruka

Po kompletní realizaci s Vámi naši technici prohlédnou každé sklo a zakázku Vám předají elektronickou podobou s vaším podpisem. Poradí ohledně čištění, vysvětlí Vám vše ohledně sedmileté záruky, a projdou s Vámi možnosti prodloužení záruky a pozáručního servisu.  

Nezbývá než popřát spoustu šťastných a kulinářsky velmi vydařených zážitků ve vaší krásné kuchyni. Doufáme, že si na nás při každém otření skleněného obkladu po vaření v dobrém vzpomenete.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání