• icon
  • icon

4 výhody skleněných sprchových koutů

Skleněné sprchové kouty jsou dnes stále populárnější volbou pro modernizaci koupelen a přinášejí s sebou řadu výhod. Není divu, že se stávají stále oblíbenější alternativou k tradičním sprchovým závěsům či jiným materiálům. V tomto článku se zaměříme na hlavní výhody, které skleněné sprchové kouty nabízejí.

 

 

Trvanlivý a odolný materiál

Sklo jako materiál pro sprchové kouty přináší vynikající odolnost a trvanlivost. Skleněné panely jsou vyrobeny z kaleného skla, což zajišťuje jejich odolnost vůči nárazům, teplotním výkyvům a vlhkosti. Tento materiál není náchylný k deformacím nebo poškození, což zaručuje dlouhou životnost sprchového koutu.

 

Světelnost a design

Jednou z hlavních výhod skleněných sprchových koutů je jejich schopnost propouštět světlo uvnitř koupelny. Koupelny jsou totiž často na světlo skoupé a zejména v panelových domech mají často malá nebo vůbec žádná okna. Sklo nepohlcuje přirozené ani umělé světlo, což vytváří dojem většího prostoru a celkově zlepšuje atmosféru celé koupelny. Skleněné panely přinášejí moderní a elegantní vzhled, který se skvěle hodí do různých designových konceptů koupelen. Navíc je možné si je nechat navrhnout na míru a nejste tak omezení nevhodnými prefabrikáty.

 

Snadná údržba

Skleněné sprchové kouty jsou známé svou jednoduchou údržbou. Díky hladkému povrchu snadno odstraníte vodní stopy a usazeniny. Stačí použít běžné čisticí prostředky a houbičku nebo hadřík a skleněný sprchový kout září opět čistotou. Jednoduchost údržby je jednou z klíčových výhod, které ocení každý, kdo ví, jak pracné může být udržet v koupelně pořádek.

 

Bezpečnost

Častým důvodem k zavržení tohoto řešení je strach z rozbití velké skleněné plochy v domácnostech s dětmi nebo domácími mazlíčky. Skleněné kouty se ale mohou pochlubit vynikajícími bezpečnostními vlastnostmi. Kalené sklo je odolné vůči nárazům a extrémnímu tlaku, což minimalizuje riziko rozbití či prasknutí. Pokud by se však sklo náhodou rozbilo, rozbíjí se do malých tupých střepů, což snižuje šanci na zranění.

 

Skleněné sprchové kouty přinášejí do moderních koupelen více než jen funkčnost – spojují trvanlivost a bezpečnost s designovou elegancí a snadnou údržbou. Toužíte po skleněném sprchovém koutu, či máte další otázky? Kontaktujte nás – společně vymyslíme optimální řešení pro váš domov.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání