• icon
  • icon

7 výhod skleněného zábradlí

Skleněná zábradlí se stávají stále populárnější volbou pro moderní interiéry, balkony i veřejné prostory, jako jsou nákupní centra a kancelářské budovy. Jedinečná kombinace estetiky, funkčnosti a trvanlivosti získává srdce designérů i majitelů nemovitostí po celém světě. V tomto blogovém článku vám ukážeme hlavní výhody skleněných zábradlí.

 

 

Světlý prostor

Zábradlí ze skla mají neuvěřitelnou schopnost otevřít prostor a pustit co nejvíce světla do interiéru. Světlo jednoduše prochází sklem a zároveň se od něj odráží. To vytváří iluzi většího prostoru a přináší moderní a vzdušnou atmosféru do celého prostoru.

 

Variabilita

Trend stavebního skla neustále roste. A není se čemu divit – čistá ostrá a takřka neviditelná linie skla působí v interiéru spíše jako diamantový šperk. Skleněné zábradlí lze kromě schodišť a ochozů použít i na venkovní balkony a terasy. Využití najdou jak v domácnostech, tak ve veřejných prostorách, kancelářích, nákupních galeriích apod.

 

Bezpečnost a odolnost

Moderní technologie ve výrobě skleněných zábradlí zajistila jejich vysokou odolnost a bezpečnost. Používají se bezpečnostní vrstvená a kalená VSG ESG skla s certifikátem kvality. Skleněná zábradlí jsou schopna odolávat nepříznivým povětrnostním podmínkám, jako jsou silný vichr nebo dešťové srážky, což z nich dělá ideální volbu pro balkóny a terasy.

 

Snadná údržba a trvanlivost

Skleněná zábradlí mají hladký povrch, který se snadno udržuje. Stačí ho pravidelně otřít čistým hadříkem s čisticím prostředkem a setřít stěrkou a bude zářit jako nové. Sklo je odolné vůči většině skvrn a povrchových poškození, což mu zaručuje dlouhou životnost.

 

Designový doplněk interiéru

Skleněná zábradlí jsou k dispozici v různých provedeních a vzorech, což umožňuje přizpůsobení designu vašemu vkusu a stylu nemovitosti. Můžete si vybrat mezi průhledným, matným nebo dokonce barevným sklem, včetně individuálních designových řešení. Sklo nijak nezatěžuje prostor a působí lehce, vzdušně, elegantně a velmi čistě v celém interiéru.

 

Zvuková izolace

Skleněná zábradlí mají také schopnost působit jako bariéra proti hluku, což je výhodné zejména v rušných veřejných prostorách, jako jsou nákupní centra a kancelářské budovy. Zároveň však stále zachovávají pocit otevřenosti a propustnosti světla.

 

Ekologický přínos

Sklo je netoxický recyklovatelný a šetrný materiál. Jedná se tedy o udržitelný prvek, který přispívá ke snížení vaší ekologické stopy.

 

Skleněná zábradlí přinášejí do interiérů, balkónů a veřejných prostor moderní eleganci, estetiku a praktičnost. Chcete poradit s výběrem nebo probrat vaši představu? Kontaktujte nás, rádi poradíme.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání