Co za materiál na kuchyňskou desku?

Co za materiál na kuchyňskou desku?

Plánujete rekonstrukci kuchyně a už se nemůžete dočkat, až budete připravovat svá oblíbená jídla? Pak vás určitě čeká výběr pracovní desky. Přinášíme vám výběr nejlepších materiálů pro vaše kulinářské království.

Keramická klasika

Keramické kuchyňské desky jsou poměrně tradiční volbou. Díky široké škále designů dobře zapadnou do jakéhokoli typu kuchyně. Keramika je odolná proti poškrábání a teplu. Navíc je neporézní a snadno se udržuje v čistotě. Na druhou stranu může být křehká a náchylná k prasknutí při nárazu těžkých předmětů. Pozor musíte dát také na kvalitu zpracování a montáže, abyste zajistili dlouhou trvanlivost.

Elegantní dřevo

Dřevěné kuchyňské desky dodávají kuchyni teplý a přírodní vzhled. Dřevo je materiál s unikátní texturou a barvou, který lze upravit různými způsoby, aby vyhovoval klasickému i modernímu stylu interiéru. Dřevěné desky jsou však citlivé na vlhkost a teplo, což může vést k deformacím nebo prasklinám. Pravidelná údržba, jako je olejování a broušení, je nezbytná pro zachování jejich krásy a funkčnosti. Navzdory tomu, s řádnou péčí mohou dřevěné desky sloužit dlouhá léta a dodávat kuchyni nezaměnitelný charakter.

Moderní beton

Betonové kuchyňské desky jsou moderní a industriální volbou, která nabízí jedinečný vzhled a vysokou odolnost. I když se tradičně používá spíše ve stavebnictví než v interiérovém designu je stále oblíbenější volbou i pro kuchyňské desky. Ty se mohou lišit podle složení, barvy, povrchové úpravy nebo tvaru. Betonové desky jsou velmi odolné proti vysokým teplotám, nárazům i vlhkosti.  Jejich nevýhodou jev porézní povrch, který bez impregnace nasákne tekutiny, mastnoty a nečistoty, které pak znehodnocují vzhled desky. Kromě toho může být beton náchylný k praskání při změnách teploty nebo při nadměrném zatížení.

Luxusní kámen

Kamenné kuchyňské desky, z materiálů jako je žula, mramor nebo břidlice, jsou symbolem luxusu a elegance. Kámen je přirozeně odolný proti teplu, poškrábání i mechanickému poškození. Na druhou stranu jsou kamenné desky porézní a vyžadují pravidelnou impregnaci a údržbu, aby se zabránilo pronikání tekutin a vzniku skvrn.

Všestranné sklo

Skleněné kuchyňské desky jsou elegantní a moderní volbou, která nabízí čistý a svěží vzhled. Sklo je neporézní materiál, což znamená, že je odolné proti skvrnám a snadno se čistí. Navíc, skleněné desky mohou být vyrobeny na míru a mohou zahrnovat různé barvy, textury a dokonce i podsvícení. Tvrzené sklo snese vysoké teploty bez poškození a zůstává stabilní a odolné i proti oděrkám a škrábancům. Skleněné desky dodávají kuchyni moderní a stylový vzhled, snadno se udržují a vydrží dlouhá léta.

Ekonomický laminát

Laminátové kuchyňské desky jsou oblíbenou volbou pro svou cenovou dostupnost a širokou škálu designů. Laminát je vyroben z vrstveného papíru nebo textilu impregnovaného pryskyřicí, který je potažený ochrannou vrstvou. Tento materiál je k dispozici v různých barvách a vzorech, včetně imitací dřeva, kamene a dalších přírodních materiálů, což mu umožňuje snadno se přizpůsobit vzhledu vaší kuchyně.

Laminátové desky jsou také nenáročné na údržbu a snadno se čistí. Nicméně, laminát je méně odolný vůči vysokým teplotám a může se poškodit, pokud na něj položíte horké nádoby přímo z trouby. Také hrany a rohy laminátových desek mohou být náchylné k odlupování nebo oděru, takže se možná nevyhnete brzké výměně.

Každý materiál má své unikátní vlastnosti, které je třeba zvážit podle vašich potřeb a životního stylu. U nás jsme odborníci na skleněné kuchyňské desky. S jejich výběrem vám rádi poradíme. V případě zájmu nás prosím kontaktujte.

Kontaktujte nás

Další články na téma barevné sklo

Proč Barevná skla

Ikona podané ruce

Řešení přesně na míru

Vždy se snažíme co nejvíce přizpůsobit potřebám každého klienta. Spokojený zákazník je pro nás nejlepší reklamou.

Více o nás
Ikona uživatel

Přes 30 000 spokojených zákazníků

Naši zákazníci oceňují především rychlost, čistotu a kvalitu provedení zakázky.

Více o nás
Kufřík

Více než 30 let zkušeností

Již od roku 1994 pod našima rukama vznikají zakázky po celé České republice i v zahraničí.

Více o nás
Ikona pečeť

Záruka 7 let

Na naši práci se můžete spolehnout. Poskytujeme na ni prodlouženou záruku.

Více o nás

Přijďte se podívat
do našeho showroomu

Naši zákazníci jsou spokojeni

Velmi dobrá komunikace - obratem se firma ozvala, když jsem poslala poptávku. Dokonce při zaměřování skel technik navrhl jak nemuset lištu lepit, ale jak vyměřit otvory na šrouby lišty. Tuto firmu můžu jen doporučit - dobrý přístup vůči zákazníkovi, čistě a pěkně odvedená práce. Skla kuchyni opticky ještě zvětšila, protože se od nich odráží světlo, celá teď působí čistě.
Zuzana Koudelková Zuzana Koudelková
Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička
Dobrý den, 21.2. 2020 nám byla instalována skla za pracovní desku a na ostrůvek v kuchyni. Za tuto práci bych chtěla velice poděkovat, byla odvedena naprosto precizně, dokonce nám vaši zaměstnanci dokázali vyřešit problém s nerovnou stěnou u ostrůvku, viz foto, což nebylo vůbec jednoduché. Sklo celou kuchyň neuvěřitelně pozvedlo. Firmu budu doporučovat všemi deseti dále.
Jitka Havlíčková Jitka Havlíčková
Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička
Nastavení cookies