• icon
  • icon

Jak čistit skleněné dveře?

Skleněné dveře se skvěle hodí jak do kancelářských prostor, tak do jakýchkoliv interiérů, u kterých chcete, aby působily moderně, opticky větší a světlejší. Sklo se prokázalo jako velmi praktický materiál, který už se dávno nevyužívá jen na okna. Díky jeho funkčnosti, praktičnosti a nadčasovosti si získává čím dál více příznivců. Jak se o takové skleněné dveře starat a správně je čistit jsme pro vás sepsali v tomto článku.

 

Správný čisticí prostředek je základ

To, že je sklo skvěle světelně propustné, je známý fakt. Nevýhodou této vlastnosti je ale zároveň odhalení všech nečistot. Otisky rukou, mastné šmouhy, zaschlé skvrny špatně opláchnutých mycích přípravků a jiné – to vše může být na skleněných dveřích velice rychle viditelné. Je proto potřeba je pravidelně a důkladně čistit, pokud chcete dosáhnout naprosto průzračného efektu.

 

Než se pustíte do procesu mytí dveří, ujistěte se, že máte ten správný přípravek. Často se stává, že jen tak sáhneme do komory s mycími přípravky a myslíme si, že jakýkoliv z nich bude fungovat. Opak je ale pravdou. Přípravky, které nejsou určené k mytí skel, je sice mohou zbavit nečistot, zanechají na nich ale nepěkné mapy a těžko se oplachují. Zvolte proto přípravek určený výhradně k mytí skleněných povrchů – nejčastěji ve spreji.

 

Myslete zároveň na to, aby při čištění skla nedošlo k jeho poškrábání ani jinému poškození – nepoužívejte proto agresivní či abrazivní chemické přípravky nebo drsné houbičky/jiné mycí pomůcky. A pokud byste chtěli zvolit ekologičtější variantu, které nezatěžuje životní prostředí, je možné použít směs octa a vody, které dveře umyje stejně spolehlivě.

 

 

Hotovo v pár krocích

V dalším postupu už není třeba hledat žádnou vědu. Pokud víte, že jsou dveře zaprášené, doporučujeme je nejdříve otřít suchým hadříkem. Poté na skleněné plochy naneste adekvátní množství čisticího přípravku a nechte jej chvíli působit (dávejte pozor, aby vám přípravek ve velkém množství nestekl na podlahu – zejména u dřevěných podlah byste si ji mohli poničit). Následně dveře otřete stěrkou nebo mokrým hadrem rovnoměrnými svislými tahy. Pro ujištění se, že na skle nezůstanou šmouhy ani zbytky čisticího přípravku, opakujte proces ještě jednou s čistým, suchým hadříkem nebo opět použijte stěrku. I když jsou tvrzená skla v dnešní době již velmi kvalitní a nejde je jen tak lehce poškodit, dbejte u jejich mytí zvýšené opatrnosti a netlačte na ně nadměrnou silou.

 

Skleněné dveře zkrátka jen tak z módy nevyjdou, a je proto dobré vědět, jak o ně správně pečovat, aby vždy vypadaly precizně čisté a stoprocentně průhledné.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání