• icon
  • icon

Jak čistit skleněné povrchy v domácnosti?

Máte doma skleněné povrchy ve sprše nebo v kuchyni a obáváte se, jak je efektivně udržet čisté? Nezoufejte! Čištění skel není žádnou vědou, a s naším jednoduchým návodem budete mít vaše skleněné plochy zářící čistotou. V následujícím článku najdete několik tipů, jak dosáhnout lesklé čistoty bez námahy.

 

 

Připravte si vhodné nástroje.

Začněte s kvalitním čisticím prostředkem na sklo, který obsahuje alkohol a rychle odpařuje. Zajistěte si také měkkou houbičku, mikrovláknový hadřík nebo švédskou utěrku.

 

Rozlišujte mezi různými druhy skla

Obyčejné sklo bez povrchové úpravy se čistí podobně jako okna. Smíchejte vodu s běžným prostředkem na mytí oken a odstraňte nečistoty. Poté povrch setřete a vyleštěte čisticím prostředkem, který pění a nezanechává stékající kapky.

 

Jak na zacákaná skla?

Vypořádejte se se zaschlými kapkami tvrdé vody v koupelně. Pokud máte v koupelně skleněné plochy, které jsou náchylné k usazování zaschlých kapek tvrdé vody, je vhodné zvážit speciální povrchovou úpravu od výrobce. Existují také vodoodpudivé prostředky, které můžete aplikovat sami, ale je nutné je pravidelně obnovovat. Pro odstranění zaschlých kapek můžete vyzkoušet i směs citrónů a jedlé sody, kterou necháte působit na skle a poté opláchnete horkou vodou a otřete suchým hadříkem.

 

V kuchyních se zase často používá kalené sklo, které je ale na údržbu snadné. Stačí ho otřít vlhkou houbičkou s trochou jaru po každém vaření a otisky prstů na něm zůstanou neviditelné.

 

Opatrně na pískované sklo

Pískované sklo vyžaduje zvýšenou opatrnost. Běžné čisticí prostředky na sklo mohou povrchový efekt nenávratně poškodit. Doporučuje se použít pouze trochu teplé vody a jemnou houbičku nebo švédskou utěrku. Abrazivním prostředkům a chemikáliím na bázi lihu se určitě vyhněte.

 

S těmito jednoduchými tipy a triky na čištění skleněných povrchů v domácnosti budete mít lesklá, bezvadná skla bez zbytečného úsilí. Nepotřebujete žádnou speciální vědeckou metodu - pouze správné nástroje a postupy. Vydejte se na čistou cestu a užívejte si průhlednou krásu vašich skleněných ploch.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání