• icon
  • icon

Jak se barví sklo?

Sklo je úžasný materiál, který do moderního interiéru prostě patří. Můžete ho použít v koupelnách, kuchyních na obklady nebo třeba na schodiště. Elegantní design můžete posunout na vyšší úroveň tím, že si vyberete barevnou variantu skla či vlastní motiv. Jak se ale vlastně sklo barví a co nám umožňuje s ním dál pracovat?

 

 

Barvení skel při foukání

V historii sklenářství patří foukané sklo mezi tradiční techniky. Při tomto procesu se skleněná hmota zahřívá a formuje do požadovaného tvaru. Barva se přidává do taveniny, což umožňuje vytvořit homogenní barevné efekty nebo dokonce zajímavé průhledné vzory. Barvící složky, většinou oxidy, jsou přidávány do sklářské vsázky. Sklo je tak možné barvit v poměrně široké škále barev. Tento proces se ale využívá především u výroby skleněných předmětů, jako jsou láhve nebo nádobí. Nás zajímají ale především skleněné plochy, které se využívají jako stavební materiál.

 

Tisk na sklo

Moderní technologie umožňují tisknout přímo na sklo, což otevírá zcela nové možnosti designu. Díky velkoformátovým tiskárnám můžeme přenést prakticky jakýkoliv motiv na skleněnou desku s vysokou kvalitou a trvanlivostí. Tisk na sklo je odolný vůči poškrábání a slunečnímu záření, což ho činí ideálním pro interiérové i exteriérové použití.

 

Lakování skel

Lakování skel je další efektivní způsob, jak přizpůsobit vzhled skla podle konkrétních požadavků. Specializovaná lakovna umožňuje aplikaci barev dle standardizovaných vzorníků nebo individuálních přání zákazníků. Metalické barvy, různé efekty či míchání barev jsou běžnou praxí, díky nimž je každý kus skla unikátní.

 

Jak to děláme u nás?

V Barevných sklech se specializujeme na výrobu a zpracování skla do interiérů již od roku 1994. Naše tiskárna je schopna natisknout na sklo téměř jakýkoliv motiv. Ve specializované lakovně skel zase profesionálně nanášíme opravdu širokou paletu barev. Díky tomu jsme schopni dodat vám sklo které se stane nádherným doplňkem vašeho domova.

 

Chcete svůj interiér povznést na novou úroveň a zkrášlit ho elegantními a nadčasovými skleněnými doplňky? Jsme tu pro vás! Napište nám a my uděláme, abychom vyhověli vašim přáním a potřebám.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání