• icon
  • icon

Jak správně vyčistit skleněný sprchový kout?

Skleněný sprchový kout může být náchylný k tvorbě usazenin a vodního kamene. Je proto důležité jej pravidelně čistit a důsledně se o něj starat, aby zůstal vzhledný a jako nový co nejdéle. V dnešním článku jsme pro vás sepsali několik důležitých kroků, které vám pomohou se správnou údržbou skleněného sprchového koutu. Uvidíte, že to není žádná věda!

 

Zorientujte se v čisticích prostředcích

Abyste se účinně zbavili zaschlých zbytků mýdla, usazenin a vodního kamene, pouhé opláchnutí skleněné stěny vodou nebude bohužel stačit. Naštěstí je na trhu velké množství nejrůznějších přípravků, které vám pomůžou sklo perfektně vyčistit. Jaký přípravek je ale na čištění sprchového koutu nejvhodnější?

 

U sprchových koutů víte, že potřebujete čisticí přípravek pro čištění skla. Pro tuto kategorii existují přímo určené speciální čističe ve spreji, které jsou šetrné k povrchu skleněné stěny a pomůžou rychle odstranit veškeré nánosy nečistot. Pokud jste ve sprchovém koutě narazily i na vzniklý vodní kámen, použijte pak čistič přímo určený k jeho odstranění. Tyto přípravky jsou navrženy přesně tak, aby účinně vodní kámen odstranily bez jakéhokoliv poškození skla.

 

Pokud byste se chtěli vydat spíše ekologičtější cestou, i zde je možnost. Výběr přírodně nezávadných čisticích přípravků je na trhu čím dál větší a je jen na vás, pro jakou značku se rozhodnete. Pokud chcete navíc ušetřit, můžete si poměrně účinný čisticí prostředek vyrobit i z běžných surovin sami doma – stačí smíchat citronovou šťávu, sůl a ocet a máte vystaráno.

 

 

Vyčištěno v pár tazích

Když už jste vybrali ten správný přípravek, je na čase se vrhnout do samotného procesu čištění. Pokud chcete, můžete použít ochranné rukavice – vyhnete se tak poškození nehtů a případnému podráždění pokožky na rukou vlivem prostředků. Na sklo ve sprchovém koutě naneste vrstvu čisticího prostředku a nechte jej chvíli působit. Poté vezměte houbičku nebo hadřík a po celé ploše sklo pořádně vyčistěte. Zvýšenou pozornost dbejte u čištění zákoutí a spodní lišty skleněných koutů – zde se usazuje nejvíce nečistot a rychle se tam může tvořit plíseň nebo vodní kámen. Přípravek následně opláchněte teplou vodou a pro jistotu můžete stěny ještě otřít druhým, suchým hadrem.

 

Jak sami vidíte, nejedná se o nic složitého. Doporučujeme čištění nezanedbávat a věnovat mu pár minut každý týden – předejdete tak vzniku usazenin a zdlouhavému procesu drhnutí.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání