• icon
  • icon

Kde se v interiéru dají použít skleněné dveře?

Skleněné dveře jsou populární volbou pro mnoho různých interiérových prostor. Vnášejí do dané místnosti moderní vzhled, propouštějí světlo a vizuálně otevírají prostor. V tomto článku jsme se zaměřili na místa, kde všude se dají skleněné dveře, jejichž popularita neustále roste, použít.

 

 

Bytové domy

Skleněné dveře mohou být použity jako vstupní dveře do bytových domů, jako dveře na balkon nebo terasu, nebo jako vstupní dveře do jednotlivých bytů. Mohou být navrženy s různými typy skla, jako je například matné sklo, pro zajištění maximálního soukromí. Kvalitní tvrzené sklo v kombinaci s dobrým těsněním navíc skvěle odbourává hluk.

 

Koupelny a kuchyně

Jedním z nejčastějších míst, kde se se skleněnými dveřmi můžete setkat, bývají koupelny. Skleněné dveře jsou často používány ve sprchových koutech nebo koupelnových vanách. Mohou být průhledné nebo matné, a jejich údržba je velice nenáročná. Skleněné dveře do koupelny také mohou vizuálně otevřít prostor a vytvořit moderní vzhled.

Sklo se v posledních letech hojně rozšířilo také do kuchyňských prostor. Skleněné dveře mohou být použity ve skříňkách nebo vitrínách v kuchyni, aby bylo viditelné nádobí nebo dekorační předměty, nebo jako dveře na kuchyňskou spižírnu.

 

Obývací pokoje

V obytných prostorech mohou být skleněné dveře použity jako dveře na terasu nebo do zahrady, případně jako oddělovače prostoru mezi obývacím pokojem a dalšími místnostmi. Skleněné dveře mohou být také součástí nábytku, jako jsou skleněné stolky nebo skříňky. Opět, stejně jako u sprchových koutů platí, že jsou tyto dveře velice jednoduché na údržbu.

 

Kanceláře

S nárůstem poptávky po moderních kancelářích je sklo velice oblíbenou volbou při návrhu nových firemních prostor. Skleněné dveře jsou v tomto případě často využívány jako kancelářské dveře, dveře do konferenčních místností nebo oddělovače pracovních stanic.

 

Pokud se rozhodujete pro použití skleněných dveří v interiéru, je důležité zvážit zejména jejich bezpečnost. Kvalitní skleněné dveře bývají vyrobeny z bezpečnostního skla, které je odolné vůči nárazu a případnému poškození, proto vyhledejte vždy ověřeného dodavatele. Zároveň zvažte jeho propustnost, abyste se neokradli o soukromí.

 

V případě, že byste měli zájem o instalaci skleněných dveří do svého domova nebo kanceláří, neváhejte se obrátit na náš prověřený tým odborníků! Rádi pro vás najdou to nejlepší řešení a se vším vám ochotně poradí.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání