Možnosti a využití grafoskla v interiéru

Líbí se vám v interiéru ušlechtilé a nestárnoucí materiály, jako je například sklo, ale nefandíte sterilitě a neoriginalitě, která vládne momentálním trendům? Pak se vám bude líbit grafosklo – tvrzené sklo s fotografiemi nebo grafikou podle vaší fantazie. Získáte jedinečný prvek, kterým se vaše bydlení odliší od šedivého průměru. Kde všude je možné grafosklo využít?

Možnosti a využití grafoskla v interiéru

Co je to grafosklo?

Jde o skleněné tabule různých tlouštěk, ve kterých je zalaminovaný design podle vašeho výběru. Jednotlivé desky na sebe mohou navazovat a tvořit tak velkolepé motiv. Největší vyráběný rozměr jedné desky je 1 400 × 2 800 mm.

Design si můžete vybrat z nabídky databank, vytvořit ve spolupráci s grafikem, případně použít svůj vlastní. Ať už se jedná o abstraktní obrazy, vlastní fotografie nebo decentní vzory, potisk bude vypadat přesně tak, jak si ho namyslíte. Z návrhu se převede do rozměru vhodného k digitálnímu tisku. Dokonalé propojení potisku a skla zajistí roztavená bezpečnostní fólie.

Kde v interiéru grafosklo využít?

Grafosklo je poměrně univerzálně použitelným materiálem. Pro své vlastnosti může být použito jako dekorační i praktický prvek. Tloušťka použitého grafoskla závisí na jeho určení. V kuchyni se většinou používají širší varianty (6 mm), dveře a příčky bývají přibližně o milimetr nebo dva slabší. Vždy se používá kalená varianta skla, které zajišťuje bezpečnost i v případě, že se sklo rozbije. Vlepená fólie drží střepy pohromadě, takže se nevysypou a nehrozí pořezání.

Nejoblíbenější možností využití grafoskla je obklad v kuchyni za kuchyňskou linkou. Kromě toho, že sklo v kuchyni skvěle vypadá, chrání stěnu před znečištěním. Grafické sklo najde využití i jako jednobarevný obklad stěn pro moderní a elegantní vzhled interiéru nebo ve formě skleněných dveří pro maximální přístup světla a dojem prostornosti.

Skleněné příčky a výplně zábradlí mohou být použity pro oddělení prostoru bez ztráty přirozeného světla, skleněné nášlapy schodů působí vzdušně a skleněné stolové a barové desky doplňují bydlení moderním a praktickým prvkem. Skleněné pracovní desky kuchyní jsou odolné, snadno se udržují a vypadají luxusně.

Grafosklo tedy najde využití nejen v kuchyni, ale i v koupelně, šatně nebo obývacím pokoji. Kromě neotřelého a elegantního vzhledu a možnosti přizpůsobení nabízí i vysokou odolnost a jednoduchou údržbu.

Chcete poradit s výběrem nebo probrat vaši představu? Kontaktujte nás, rádi poradíme.

Kontaktujte nás

Další články na téma barevné sklo

Proč Barevná skla

Ikona podané ruce

Řešení přesně na míru

Vždy se snažíme co nejvíce přizpůsobit potřebám každého klienta. Spokojený zákazník je pro nás nejlepší reklamou.

Více o nás
Ikona uživatel

Přes 30 000 spokojených zákazníků

Naši zákazníci oceňují především rychlost, čistotu a kvalitu provedení zakázky.

Více o nás
Kufřík

Více než 30 let zkušeností

Již od roku 1994 pod našima rukama vznikají zakázky po celé České republice i v zahraničí.

Více o nás
Ikona pečeť

Záruka 7 let

Na naši práci se můžete spolehnout. Poskytujeme na ni prodlouženou záruku.

Více o nás

Přijďte se podívat
do našeho showroomu

Naši zákazníci jsou spokojeni

Velmi dobrá komunikace - obratem se firma ozvala, když jsem poslala poptávku. Dokonce při zaměřování skel technik navrhl jak nemuset lištu lepit, ale jak vyměřit otvory na šrouby lišty. Tuto firmu můžu jen doporučit - dobrý přístup vůči zákazníkovi, čistě a pěkně odvedená práce. Skla kuchyni opticky ještě zvětšila, protože se od nich odráží světlo, celá teď působí čistě.
Zuzana Koudelková Zuzana Koudelková
Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička
Dobrý den, 21.2. 2020 nám byla instalována skla za pracovní desku a na ostrůvek v kuchyni. Za tuto práci bych chtěla velice poděkovat, byla odvedena naprosto precizně, dokonce nám vaši zaměstnanci dokázali vyřešit problém s nerovnou stěnou u ostrůvku, viz foto, což nebylo vůbec jednoduché. Sklo celou kuchyň neuvěřitelně pozvedlo. Firmu budu doporučovat všemi deseti dále.
Jitka Havlíčková Jitka Havlíčková
Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička
Nastavení cookies