Příprava kuchyně na montáž skleněných obkladů

Skleněné obklady do kuchyně nabízejí celou řadu předností – počínaje velice snadnou údržbou a elegantním vzhledem a stálostí, odolností a dlouhou životností konče. Fantazii se při výběru designu, barevnosti a provedení meze nekladou, proto obklady můžete přizpůsobit svému osobitému vkusu. Dnes se podíváme na celý proces přípravy, výroby a montáže skleněných obkladů, abyste věděli, co vás čeká, pokud se pro toto řešení také rozhodnete.

Příprava kuchyně na montáž skleněných obkladů

1. krok: výběr materiálu, barvy a designu

Prvním logickým krokem je výběr konkrétního provedení skla – můžete si vybrat například lesklou či matnou variantu, ale také sklo s reliéfní úpravou nebo fototiskové sklo. Následuje výběr barvy, odstínu a případně designu či fototisku. V naší vzorkovně vám pomůžeme vybrat vhodný design, navíc si můžete prohlédnout expozici naší práce a vybrat si z celé škály vzorků. V této fázi s vámi také probereme vaše možnosti ohledně designu a předběžnou cenu zakázky.

2. krok: zaměření na místě

Jakmile budete mít vybraný design, přichází na řadu technické zaměření přímo u vás doma. Společně se domluvíme na návštěvě proškoleného technika, který prostor v kuchyni zaměří a celý obklad s vámi detailně projde. Zároveň vám navrhne možnosti řešení skleněného obkladu, především pak členění a dělení skla takovým způsobem, aby byla zachována co nejvyšší funkčnost s důrazem na každičký detail. Společně vyberete vhodnou variantu. Po domluvě celé dílo naceníme a pošleme vám zálohovou fakturou.

3. krok: výroba skleněných obkladů

Jakmile dojde k uhrazení zálohy, pouštíme se do práce. V prvé řadě sklo nařežeme a opracujeme ostré hrany. Dále do desky vyvrtáme veškeré otvory a výřezy podle výkresu od technika ze zaměření. Poté následuje proces kalení (temperování) skla, díky čemuž obklad získá na tvrdosti, houževnatosti a extrémní odolnosti. Takto vykalené sklo putuje na tisk a do lakovny, kde získají vámi vybraný odstín a design.

4. krok: montáž

Skleněný obklad je nyní připravený k instalaci. Domluvíme si s vámi vhodný termín, kdy montážníci přijedou a pustí se do díla. Nemusíte mít strach – instalace obkladu probíhá velmi rychle, tiše a čistě, můžete tedy v domě či bytě pobývat bez toho, aniž bychom vás rušili.

Montážníci si nejprve připraví prostor v kuchyni, sundají krytky elektroinstalace a odstraní vše, co by při lepení skla mohlo zavazet. Následně si připraví podklad pro skleněnou tabuli, který musí být rovný, pevný a zbavený všech nečistot a mastnoty. Sklo následně přilepí na silikonové lepidlo v bodech cca 30–50 cm. Následně se vytmelí veškeré spoje. Nakonec se mezi pracovní desku a sklo nanese silikonový tmel (u zdi se použije akrylátový tmel), čímž dojde k utěsnění veškerých spár. Jakmile je hotovo, vrátí kuchyni do původního stavu.

5. krok: předání a instrukce k údržbě

Po montáži je potřeba vyčkat alespoň 24 hodin než začnete kuchyňskou linku s novým obkladem znovu využívat – je totiž nutné, aby lepidlo i silikon řádně zaschly a zatvrdly. Před svým odjezdem technici přirozeně celé sklo prohlédnou a zakázku vám oficiálně předají. Zároveň vám udělí užitečné rady a tipy, jak se o skleněnou desku správně starat, vysvětlí vám vše ohledně sedmileté záruky a projdou s vámi možnosti prodloužení záruky i pozáručního servisu. Zkrátka se ujistí, abyste měli po předání veškeré informace, které byste mohli potřebovat.

Montáží to u nás ale přirozeně nekončí. Jsme vám k dispozici v případě, že bylo potřeba provést záruční i pozáruční servis i pokud potřebujete s čímkoliv poradit. Věříme totiž, že spokojená a dlouhodobá spolupráce s našimi klienty je na našem podnikání to nejdůležitější.

Kontaktujte nás

Další články na téma barevné sklo

Proč Barevná skla

Ikona podané ruce

Řešení přesně na míru

Vždy se snažíme co nejvíce přizpůsobit potřebám každého klienta. Spokojený zákazník je pro nás nejlepší reklamou.

Více o nás
Ikona uživatel

Přes 30 000 spokojených zákazníků

Naši zákazníci oceňují především rychlost, čistotu a kvalitu provedení zakázky.

Více o nás
Kufřík

Více než 30 let zkušeností

Již od roku 1994 pod našima rukama vznikají zakázky po celé České republice i v zahraničí.

Více o nás
Ikona pečeť

Záruka 7 let

Na naši práci se můžete spolehnout. Poskytujeme na ni prodlouženou záruku.

Více o nás

Přijďte se podívat
do našeho showroomu

Naši zákazníci jsou spokojeni

Velmi dobrá komunikace - obratem se firma ozvala, když jsem poslala poptávku. Dokonce při zaměřování skel technik navrhl jak nemuset lištu lepit, ale jak vyměřit otvory na šrouby lišty. Tuto firmu můžu jen doporučit - dobrý přístup vůči zákazníkovi, čistě a pěkně odvedená práce. Skla kuchyni opticky ještě zvětšila, protože se od nich odráží světlo, celá teď působí čistě.
Zuzana Koudelková Zuzana Koudelková
Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička
Dobrý den, 21.2. 2020 nám byla instalována skla za pracovní desku a na ostrůvek v kuchyni. Za tuto práci bych chtěla velice poděkovat, byla odvedena naprosto precizně, dokonce nám vaši zaměstnanci dokázali vyřešit problém s nerovnou stěnou u ostrůvku, viz foto, což nebylo vůbec jednoduché. Sklo celou kuchyň neuvěřitelně pozvedlo. Firmu budu doporučovat všemi deseti dále.
Jitka Havlíčková Jitka Havlíčková
Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička
Nastavení cookies