• icon
  • icon

Proč je důležitá pravidelná údržba povrchu skel?

Ačkoliv sklo působí jako nadčasový materiál, který nestárne, i ono potřebuje pravidelnou péči, aby si zachovalo svůj vzhled a vlastnosti. Víte, jak se starat o skleněné povrchy v domě a kdy je čas zavolat na pomoc specialistu?

 

Jak na běžnou údržbu

Tvrzená skla a skleněné obklady nachází využití téměř v každé části domu. Podle jejich umístění, četnosti používání a působení dalších vlivů je třeba zvolit správnou péči. Skleněné výplně dveří stačí zbavit prachu a mastnoty například od dětských prstíků roztokem vlažné vody a saponátu, ještě jednou otřít vlažnou čistou vodou a doleštit utěrkou z mikrovlákna. Podobně lze ošetřovat i obklady v kuchyni, skleněná zábradlí či schody.

 

 

Na větší vrstvu mastnoty, například na skleněných obkladech v okolí sporáku, možná nebude slabý roztok saponátu stačit a bude třeba použít odmašťovač. Než ho poprvé aplikujete, ujistěte se, že je možné ho použít i na sklo, a pro jistotu ho nejprve aplikujte jen na malé a méně viditelné místo, abyste si byli jisti, že obklady zůstanou nepoškozené.

 

Skleněné zástěny v koupelně často trpí na usazování vodního kamene. Ani s tím si běžný saponát neporadí. Vezměte proto do ruky speciální přípravek proti vodnímu kameni. Stejně jako v případě odmašťovače vybírejte pečlivě a ověřte si, že je určený na skleněné povrchy. Malý tip: Aby bylo čistění sprchy co nejjednodušší, přesvědčte všechny členy domácnosti k používání stěrky po každé sprše. Uvidíte, že se potom bude sklo znečisťovat mnohem pomaleji.

 

Nikdy na sklo nepoužívejte abrazivní přípravky nebo houbičky, které mohou jeho povrch nenávratně poškodit.

 

Kdy zavolat odborníka?

Předáním hotové zakázky to u nás nekončí. Náš pozáruční servis zahrnuje nejen důkladné vyčistění a odstranění výše uvedených usazenin, jako je mastnota, oxidy kovů či vodní kámen, aby nedocházelo ke ztrátě lesku a matnutí, ale nabízí i precizní leštění pomocí oxidu céru nebo aplikaci nanotechnologií s antibakteriálním účinkem, které odpuzují vodu a zabraňují tak nadměrnému usazování nečistot a vodního kamene.

 

Poslední, ale zásadní službou, kterou můžete v rámci pozáruční péče získat, je kontrola a případná výměna silikonových tmelů, kterými jsou vyplněny mezery u skleněných ploch, aby nedocházelo k zatékání vody. Silikonové tmely by se měly měnit přibližně jednou za dva roky. Jednou ročně je třeba přetěsnit a ošetřit systémová a polymerová těsnění oleji na bázi silikonu a zkontrolovat a případně doplnit akrylátové tmely.

 

Máte doma skleněné prvky, které je třeba profesionálně ošetřit, nebo přemýšlíte nad použitím tvrzeného skla ve vašem interiéru a chcete poradit s výběrem? Neváhejte se na nás obrátit. Podělíme se s vámi o vše, co o skle víme, a společně vymyslíme nejvhodnější řešení.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání