• icon
  • icon

Proč zvolit skleněný obklad za sporák?

Přemýšlíte, jaký materiál zvolit za sporák či varnou desku? Vsaďte na sklo – díky jeho vysoké tepelné odolnosti až do 300 °C nabízí skleněný obklad ideální řešení. Navíc velmi dobře reaguje na prudké změny teplot. Jaké další výhody přináší sklo coby obkladový materiál? Na to se podíváme v dnešním článku.

 

 

Žádné spáry a stálost barev

Výraznou předností skleněného obkladu za sporák je fakt, že je ulitý z jediného kusu skla, tudíž nemusíte řešit žádné složité čistění ve spárách, jako by tomu bylo u kachličkových obkladů. Pokud navíc nechcete celoskleněný obklad, je možné jej zkombinovat například s obkladem z lamina.

 

Sklo je navíc vysoce hygienický materiál a jelikož je neporézní, je vhodný i pro alergiky, protože nemá dutiny, do kterých by se usazoval prach či jiné nečistoty. Díky tomu, že je povrch dokonale hladký z něj navíc velmi snadno odstraníte i ty nejhorší zaschlé mastnoty.

 

Pokud je navíc zachována vzdálenost alespoň 10 cm mezi sporákem (nejbližší rozžhavenou plotýnkou) a skleněným obkladem, zachová si sklo svou barevnost dlouhá desetiletí. Díky tomu se nemusíte obávat vybledávání barev či sloupávání, jako například u obkladů z lamina.

 

Skleněné obklady mají skvělou mechanickou i tepelnou odolnost a co víc, můžete si jejich design nechat vytvořit skutečně na míru – obklady jsme schopni dodat v libovolných barvách dle vašeho přání. Samozřejmostí jsou lesklé i matné povrchy či broušené ornamenty. A pokud budete potřebovat poradit, rádi vám pomůžeme s výběrem včetně barev a technických detailů nebo doporučíme nejčastější řešení ostatních zákazníků.

 

Luxusní i praktický doplněk

Vzhledem k výše zmíněným vlastnostem je skleněný obklad za sporák či kuchyňskou desku skutečně nedocenitelným pomocníkem. Zároveň však vašemu domovu dodá na exkluzivitě a luxusu a pozvedne jej o několik úrovní výš. Skleněné obklady rozhodně nejsou pouze výsadou prominentních vil, své místo si najdou i v moderních rodinných domech a bytech.

 

Obklad je vyroben z jediného kusu skla přesně na míru – zaměřujeme se na dodání velkoformátových panelů bez spár a spojů. Samozřejmě klademe velký důraz na vzhled celého interiéru. Proto veškeré skleněné obklady zaměřujeme a posíláme do výroby až poté, co s vámi probereme každičký detail a ujistíme se, že jste zcela spokojeni s řešením.

 

Chcete si nechat zpracovat luxusní skleněný obklad za sporák či za kuchyňskou desku? Ozvěte se nám – společně vybereme to nejlepší řešení ušité na míru přímo vám a pomůžeme vám vybrat designový kousek, ze kterého se budete moci těšit dlouhé roky.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání