Proč zvolit skleněný obklad za sporák?

Proč zvolit skleněný obklad za sporák?

Přemýšlíte, jaký materiál zvolit za sporák či varnou desku? Vsaďte na sklo – díky jeho vysoké tepelné odolnosti až do 300 °C nabízí skleněný obklad ideální řešení. Navíc velmi dobře reaguje na prudké změny teplot. Jaké další výhody přináší sklo coby obkladový materiál? Na to se podíváme v dnešním článku.

Žádné spáry a stálost barev

Výraznou předností skleněného obkladu za sporák je fakt, že je ulitý z jediného kusu skla, tudíž nemusíte řešit žádné složité čistění ve spárách, jako by tomu bylo u kachličkových obkladů. Pokud navíc nechcete celoskleněný obklad, je možné jej zkombinovat například s obkladem z lamina.

Sklo je navíc vysoce hygienický materiál a jelikož je neporézní, je vhodný i pro alergiky, protože nemá dutiny, do kterých by se usazoval prach či jiné nečistoty. Díky tomu, že je povrch dokonale hladký z něj navíc velmi snadno odstraníte i ty nejhorší zaschlé mastnoty.

Pokud je navíc zachována vzdálenost alespoň 10 cm mezi sporákem (nejbližší rozžhavenou plotýnkou) a skleněným obkladem, zachová si sklo svou barevnost dlouhá desetiletí. Díky tomu se nemusíte obávat vybledávání barev či sloupávání, jako například u obkladů z lamina.

Skleněné obklady mají skvělou mechanickou i tepelnou odolnost a co víc, můžete si jejich design nechat vytvořit skutečně na míru – obklady jsme schopni dodat v libovolných barvách dle vašeho přání. Samozřejmostí jsou lesklé i matné povrchy či broušené ornamenty. A pokud budete potřebovat poradit, rádi vám pomůžeme s výběrem včetně barev a technických detailů nebo doporučíme nejčastější řešení ostatních zákazníků.

Luxusní i praktický doplněk

Vzhledem k výše zmíněným vlastnostem je skleněný obklad za sporák či kuchyňskou desku skutečně nedocenitelným pomocníkem. Zároveň však vašemu domovu dodá na exkluzivitě a luxusu a pozvedne jej o několik úrovní výš. Skleněné obklady rozhodně nejsou pouze výsadou prominentních vil, své místo si najdou i v moderních rodinných domech a bytech.

Obklad je vyroben z jediného kusu skla přesně na míru – zaměřujeme se na dodání velkoformátových panelů bez spár a spojů. Samozřejmě klademe velký důraz na vzhled celého interiéru. Proto veškeré skleněné obklady zaměřujeme a posíláme do výroby až poté, co s vámi probereme každičký detail a ujistíme se, že jste zcela spokojeni s řešením.

Chcete si nechat zpracovat luxusní skleněný obklad za sporák či za kuchyňskou desku? Ozvěte se nám – společně vybereme to nejlepší řešení ušité na míru přímo vám a pomůžeme vám vybrat designový kousek, ze kterého se budete moci těšit dlouhé roky.

Kontaktujte nás

Další články na téma barevné sklo

Proč Barevná skla

Ikona podané ruce

Řešení přesně na míru

Vždy se snažíme co nejvíce přizpůsobit potřebám každého klienta. Spokojený zákazník je pro nás nejlepší reklamou.

Více o nás
Ikona uživatel

Přes 30 000 spokojených zákazníků

Naši zákazníci oceňují především rychlost, čistotu a kvalitu provedení zakázky.

Více o nás
Kufřík

Více než 30 let zkušeností

Již od roku 1994 pod našima rukama vznikají zakázky po celé České republice i v zahraničí.

Více o nás
Ikona pečeť

Záruka 7 let

Na naši práci se můžete spolehnout. Poskytujeme na ni prodlouženou záruku.

Více o nás

Přijďte se podívat
do našeho showroomu

Naši zákazníci jsou spokojeni

Velmi dobrá komunikace - obratem se firma ozvala, když jsem poslala poptávku. Dokonce při zaměřování skel technik navrhl jak nemuset lištu lepit, ale jak vyměřit otvory na šrouby lišty. Tuto firmu můžu jen doporučit - dobrý přístup vůči zákazníkovi, čistě a pěkně odvedená práce. Skla kuchyni opticky ještě zvětšila, protože se od nich odráží světlo, celá teď působí čistě.
Zuzana Koudelková Zuzana Koudelková
Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička
Dobrý den, 21.2. 2020 nám byla instalována skla za pracovní desku a na ostrůvek v kuchyni. Za tuto práci bych chtěla velice poděkovat, byla odvedena naprosto precizně, dokonce nám vaši zaměstnanci dokázali vyřešit problém s nerovnou stěnou u ostrůvku, viz foto, což nebylo vůbec jednoduché. Sklo celou kuchyň neuvěřitelně pozvedlo. Firmu budu doporučovat všemi deseti dále.
Jitka Havlíčková Jitka Havlíčková
Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička Hvězdička
Nastavení cookies