• icon
  • icon

Provzdušněte svůj interiér celoskleněným zábradlím

Skleněné zábradlí je oblíbeným prvkem v moderních a minimalistických interiérech, a není se čemu divit: má úchvatný vizuální dopad, dodává prostoru dojem otevřenosti, opticky ho zvětšuje a prosvětluje. Navíc dodává interiéru punc luxusu a elegance, a pokud je vhodně navrženo a nainstalováno, je zcela bezpečné a vysoce funkční.

 

Elegantní řešení pro domácnosti i firmy

Skleněné zábradlí se řadí mezi naprostou špičku v kategorii moderního zábradlí. Jedná se o stylovou alternativu ke dřevu a dalším běžně používaným materiálům. V moderní architektuře je obzvláště populární bezrámové provedení. Ve spojení s možností využití uvnitř i venku jde o skutečně variabilní prvek uplatnitelný téměř kdekoliv. Jaké jsou jeho hlavní výhody?

Vytvoření iluze většího prostoru

Jedním z čelních důvodů, proč jsou celoskleněná zábradlí v interiérovém i exteriérovém designu natolik populární, je fakt, že vytváří iluzi prostornějších místností. To platí zejména v případě, že je zábradlí vyrobeno z čirého, průhledného skla. Ve spojení se skleněnými nášlapy je takové schodiště téměř neviditelné, dá tedy vyniknout celému prostoru a doplní ho, aniž by ho zastiňovalo.

Přirozené světlo

Dostatek přirozeného světla v interiéru je základ. Masivní dřevěná schodiště mohou být funkčním i ozdobným prvkem, zároveň ale pohlcují světlo a ubírají na prostoru. Skleněné zábradlí naopak umožňuje světlu volně proudit celým interiérem, zvyšuje množství slunečního světla a tím vytváří otevřenější, vzdušnější pocit uvnitř domu. 

 

 

Snadná údržba a kombinovatelnost

Skleněné zábradlí nejen že skvěle vypadá, ale také se jednoduše udržuje. Vše, co potřebujete k údržbě je voda, hadřík, přípravek na sklo a pár minut vašeho času. Pokud se sklo poškrábe, leštěním mu můžete vrátit původní krásu, což je hlavní výhoda tohoto materiálu ve srovnání s použitím kovu nebo dřeva.

 

Skleněné zábradlí je všestranné a lze jej kombinovat v podstatě s jakýmkoliv materiálem. Na nášlapy a madla lze použít dřevo, kov nebo kámen a přizpůsobit tak celkový vhled vašemu stylu. K dispozici jsou průhledné i neprůhledné varianty skla v mnoha barvách i možnostech rámování.

Odolnost a bezpečnost

Skleněné zábradlí možná vypadá křehce, zdání ale klame. Ve skutečnosti se jedná o extrémně odolný konstrukční materiál, který je dokonce odolnější než dřevo. Sklo velice pomalu stárne, tudíž změny v průběhu času jsou pouhým okem nepatrné. Díky jeho výborné trvanlivosti se vaše investice vyplatí, protože skleněné zábradlí vydrží desítky let.

 

A jak je na tom sklo po bezpečnostní stránce? Jelikož se jedná o tvrzené sklo, k jeho narušení je zapotřebí extrémního tlaku. Zábradlí se navíc vyrábí ze dvou tvrzených skel, vrstvených pomocí EVA fólie. V nepravděpodobném případě, že dojde k rozbití, fólie drží střepy pohromadě a sklo, i když je rozbité, stále plní svou (i bezpečnostní) funkci. Tento materiál je tedy možné použít dokonce i v domácnostech s dětmi.

 

Instalace skleněného zábradlí není prací pro domácí kutily bez zkušeností. Pro precizní vytvoření a bezpečné ukotvení využijte služeb našich profesionálů. Jsme odborníci s dvacetiletou tradicí v oblasti skla v interiéru a rádi vám pomůžeme s výběrem ideálního zábradlí pro vaše bydlení.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání