• icon
  • icon

Sklo v koupelně má své nezastupitelné místo

Málokterý materiál se může chlubit stejnou nadčasovostí a univerzálností, jakou má sklo. Není proto divu, že se jedná o častou volbu architektů: prosklené plochy dodají místnostem světlo a opticky je zvětší. Nejrůznější úpravy skla a jeho různorodé vlastnosti však nabízejí mnohem širší využití v interiéru i exteriéru. Místností, kde má tento materiál své nezastupitelné místo, je především koupelna.

 

 

 

 

Čistota, vzdušnost a denní světlo

Představa koupelny snů se bude lišit podle individuálního vkusu, přesto se ale většina zadavatelů shoduje na tom, že si přejí světlou a prostornou místnost, která se snadno udržuje. Rozměry koupelny jsou však často předem dané a zejména v případě bytových koupelen jsou představy o okně či jiném zdroji přirozeného světla zkrátka nerealizovatelné. I malé a tmavé koupelně se však dá pomoci, zvolíte-li ty správné prostředky.

 

 

Dodejte své koupelně na eleganci

Plastový závěs kolem sprchy nebo vany je skvělým provizorním řešením, ale nepřidá místnosti na světle, vzdušnosti ani na celkovém dojmu. Estetičtějším i hygieničtějším řešením jsou různé druhy skleněných zástěn a skleněných sprchových koutů.

Už dávno neplatí, že se s pořízením skleněné plochy do koupelny stáváte jejím otrokem – dnešní možnosti povrchových úprav zaručují jednoduchou údržbu bez věčného drhnutí zaschlých kapek a usazeného vodního kamene. Skleněná zástěna nebo sprchový kout na míru se přizpůsobí vašim požadavkům, vkusu i stylu ostatního koupelnového vybavení. Můžete tak získat minimalistické provedení ve skandinávském stylu, industriální vzhled s tmavým kováním nebo klasický sprchový kout se skleněnými dveřmi, který se hodí do každé koupelny.

 

 

 

 

Přidejte něco navíc

Sprchový kout nemusí být jediným místem, kde využijete potenciálu skla. Světlo do místnosti přinesou také skleněné dveře. Ať už vcházíte do koupelny z ložnice a můžete si dovolit transparentní provedení, nebo se o koupelnu dělíte s dalšími členy rodiny a využijete spíše matnou variantu, jde o skvělou možnost prosvětlení i optického zvětšení místnosti i estetické ozvláštnění vašeho bydlení. A že je sklo křehké? Moderní technologie si poradily i s tímto problémem a v případě skleněných stěn i dveří se používá výhradně bezpečnostní tvrzené sklo, které odolá i méně šetrnému zacházení.

Uchvátila vás představa skla ve vaší koupelně a rádi byste do ní začlenili více skleněných prvků? Módní záležitostí posledních let jsou volně stojící skleněná umyvadla a vany, které působí neotřele a originálně. Na scénu se vracejí také dříve oblíbené luxfery v čirém i barevném provedení. Stálicí zůstávají skleněné mozaiky, které dodají vaší koupelně nádech orientu, ale vkusně doplní i její klasické nebo moderní pojetí.

Pokud si vás tento materiál získal, ale nevíte si rady s výběrem, obraťte se nás, společně najdeme to nejlepší řešení pro vaši koupelnu.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání