• icon
  • icon

Sprchová zástěna, nebo klasický sprchový kout na míru?

Ačkoliv vana se kvůli své prostorové náročnosti považuje za nadstandardní výbavu, sprchový kout nechybí v žádné koupelně. I jeho vzhled se ale v průběhu času mění. Dříve oblíbené sprchové závěsy a zástěny z umělé hmoty byly nahrazeny elegantními skleněnými variantami. Rozmýšlíte se, jestli zvolit zástěnu, nebo raději skleněný sprchový kout? Poradíme vám.

 

 

S dveřmi, nebo bez?

 

Máte-li jasno o umístění sprchového koutu, zbývá vám dořešit, jak ho uzavřete. Nabízí se možnost fixní skleněné plochy a dveří, případně takzvaná walk in varianta, u které dveře chybí. Výběr závisí na vaší představě, umístění sprchy i velikosti místnosti. Ať se rozhodnete jakkoliv, nemusíte si lámat hlavu s atypickými rozměry nebo nestandardním řešením – obě varianty zasklení vašeho sprchového koutu vám umíme připravit přesně na míru.

 

Výhody a nevýhody sprchové zástěny

Milovníci minimalismu jistě ocení jednoduché a efektní skleněné zástěny, které pozvednou vzhled nové koupelny o několik příček. Většinou se jedná o velkou skleněnou desku uchycenou nenápadnými vzpěrami. Pro výrobu skleněných zástěn se používá pevné a stabilní bezpečnostní sklo, nemusíte se tedy bát, že by jakkoliv ohrozilo vás nebo vaše děti. Vybírat si můžete jak z lesklého, tak i matného provedení. Úklid vám ulehčí antiplaková úprava, která zabraňuje usazování kapek a vodního kamene.

 

Hlavní výhodou sprchové zástěny je její vzhled a poměrně nízká pořizovací cena. Ta je způsobena zejména menším množstvím použitého materiálu, než kolik je třeba na skleněný sprchový kout s dveřmi. Nevýhodou může být prostorová náročnost otevřených řešení, v případě malého sprchového koutu totiž bude voda stříkat ven. Kromě toho vám při sprchování ve walk in sprše může rychleji odcházet nashromážděné teplo.

 

Sprchový kout na míru nabízí atraktivní vzhled i pohodlí

Skleněné sprchové kouty nepůsobí tak impozantně jako walk in sprchy, přesto se jedná o velmi atraktivní variantu, která vyjde vstříc i menším koupelnám. Míra prosklení záleží na umístění sprchy – standardně je sprchový kout tvořen dvěma až třemi obloženými stěnami, někdy je však základem jen jedna zadní stěna a ostatní jsou tvořeny sklem. I tuto variantu tvoří bezpečnostní sklo a může být doplněna o antiplakovou úpravu.

 

Hlavní předností uzavřených sprchových koutů je jejich praktičnost: při správné instalaci voda neteče a nestříká, kam nemá, neuniká teplo a při volbě posuvných dveří při otevření nekape voda na zem. Trendy je i kombinace členěného skla a tmavého kování, které dodá vaší koupelně industriální nádech.

 

Nemůžete se rozhodnout, jakou variantu zvolit, nebo máte další otázky? Ozvěte se nám, rádi poradíme.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání