• icon
  • icon

Výhody a využití skla Lacobel

Všimli jste si, že při stavbě a zařizování domů a bytů začaly být přírodní prvky nahrazovány jinými, umělými, zato ale trvanlivějšími a levnějšími materiály? Dřevěná okna nahradila plastová, místo dřevěných parket máme vinyl, dlažba imituje kámen, a dokonce i mramor.

 

Co však zůstává nenahrazeno, je sklo. Tento luxusní materiál používaný tisíce let stále zdobí paláce i běžné domácnosti a veškeré moderní úpravy jen vyzdvihují jeho nenahraditelné vlastnosti. Jednou z možností, jak zakomponovat sklo do současného interiéru, je využití úpravy Lacobel.

 

Co je to Lacobel?

Jedná se o ekologický výrobek, při jehož výrobě je na skleněné tabule aplikován speciální barevný lak a v některých případech i bezpečnostní fólie zabraňující rozsypání střepů v případě poškození. Díky široké nabídce odstínů můžete barvu skleněné plochy do detailu sladit s celým zbytkem interiéru.

 

Montáž lakovaného skla Lacobel nevyžaduje žádné speciální podmínky. Aplikuje se přímo a bez nutnosti speciální podkladové vrstvy. Ve většině případů stačí použít silikon, přesto je ale lepší aplikaci větších ploch nechat na odborníkovi, abyste se vyhnuli zbytečným nepříjemnostem při nedokonalé montáži.

 

 

Kde můžeme Lacobel použít?

Sklo Lacobel je určené pro interiérové užití. Nejčastěji se používá v kuchyni. Při umístění za kuchyňskou linkou dodá místnosti elegantní a moderní vzhled. Obklad z Lacobelu skvěle doplní také minimalistickou koupelnu, které dodá špetku luxusu a jedinečnosti. Tento materiál se používá i jako výplň standardních a posuvných dveří nebo obklad stěn. Často je k vidění i v reprezentativních částech hotelů a restaurací jako decentní ozdobný prvek.

 

 

Jaké jsou výhody tohoto materiálu?

Sklo samo o sobě je ekologickým materiálem. I úprava Lacobel je šetrná k životnímu prostředí: používané laky nepoškozují kvalitu vnitřního ovzduší a obsahují jen zanedbatelné množství těkavých organických látek a formaldehydu. Sklo Lacobel je odolné, nemění ani s léty svůj vzhled, jeho lesklý a zářivý design je nadčasový a skvěle se kombinuje s ostatními materiály. Sklo se lehce udržuje, na rozdíl od obkladů nemá spáry, které je třeba náročně čistit, mimo to je úprava Lacobel odolná proti vlhku, vysokým teplotám i slunečnímu záření.

 

Sklo Lacobel se snadno řeže, nemusíte se tedy obávat náročného vyřezávání případných otvorů na elektrické zásuvky nebo vypínače. Materiál se běžně prodává ve dvou provedeních, standardní o tloušťce 4 mm a tvrzené o tloušťce 6 mm. Pro bezpečné použití (zejména v kuchyni) doporučujeme volit silnější variantu.

 

Zajímají vás nabízené dekory nebo další informace o sklu Lacobel? Neváhejte se na nás obrátit, rádi vám s výběrem poradíme.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání