• icon
  • icon

Chraňte svůj domov a sebe pomocí bezpečnostních skel

Bezpečnostní skla se stala důležitou součástí moderního bydlení. Ochrana domova a vašeho zdraví je naší prioritou, a právě zde hrají okna, dveře ale i další skleněné doplňky s bezpečnostními skly klíčovou roli. V tomto článku se podíváme na různé typy bezpečnostních skel.

 

 

Jasná volba pro velké i malé prosklené plochy

Když jde o zabezpečení domova, je třeba důsledně dbát na každý detail. Nezáleží na tom, zda máte velké panoramatické okno s výhledem do zahrady, nebo malé okénko ve dveřích - bezpečnostní skla poskytují ochranu proti různým nečekaným událostem. Jejich odolnost vás chrání před řadou vnějších vlivů. Nejde jen o možnost vloupání nebo vandalismus. Bezpečnostní sklo se hodí třeba v případě vichřice s kroupami, nebo v případě, že do něj narazíte při stěhování či na něj spadnete v koupelně.

 

Typy bezpečnostních skel podle technologie výroby

Existuje několik typů bezpečnostních skel, podle způsobu výroby a míry odolnosti.

Tvrzené bezpečnostní sklo (ESG)

Tvrzené bezpečnostní sklo je jedním z nejběžnějších typů bezpečnostních skel. Prochází speciálním procesem tepelného zpracování, který zvyšuje jeho pevnost. Toto sklo je odolné proti mechanickému poškození, jako jsou nárazy a rány. Tvrzené bezpečnostní sklo je ideální pro oblasti s vyšším rizikem poškození, jako jsou výlohy obchodů nebo prosklené stěny v obytných prostorách.

Tepelně zpevněné sklo (TVG)

Tepelně zpevněné sklo je dalším typem bezpečnostního skla, které prošlo procesem zpevnění pomocí tepla. Tento proces zvyšuje odolnost skla vůči teplotním výkyvům. TVG má vynikající odolnost proti teplotnímu stresu, což ho činí ideální volbou pro prosklené koupelny nebo zimní zahrady. Navíc, pokud by došlo k jeho poškození, rozpadne se na drobné, bezpečné kousky, což minimalizuje riziko zranění.

Vrstvené bezpečnostní sklo (VSG)

Vrstvené bezpečnostní sklo je vyrobeno spojením několika vrstev skla s vrstvami polyvinylbutyralové fólie. Tato konstrukce zajišťuje, že i když dojde k prasknutí skla, zůstane držet pohromadě díky fólií. VSG poskytuje vynikající ochranu před vniknutím a zároveň eliminuje riziko úrazu střepinami skla. Toto sklo je ideální pro vchodové dveře a okna, kde je bezpečnost a ochrana důležitá.

 

Výběr správného typu bezpečnostního skla je klíčovým krokem k ochraně domova i vás samotných. Při rozhodování je důležité brát v úvahu prostředí a účel, pro který bude sklo použito. Pokud se chcete dozvědět víc, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vám poradíme.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání