• icon
  • icon

Jakou vybrat barvu pracovní desky do kuchyně?

Pracovní deska v kuchyni je nejen praktickým, ale také designovým prvkem, který spoluvytváří estetický dojem z celého prostoru. Skleněné pracovní desky se staly oblíbenou volbou nejen díky svému modernímu a elegantnímu vzhledu. Podívejte se s námi na jejich výhody a oblíbené barevné varianty.

 

 

Skleněné pracovní desky jsou oslnivým prvkem v kuchyni, který dodává prostoru šmrnc. Jejich povrch a hladká textura zajišťují lehkost údržby a čistotu. Sklo není jen vizuálně atraktivní, ale nabízí také vysokou odolnost vůči teplotním změnám a vlhkosti.

 

Jak sladit desku s barvou linky?

Pokud toužíte po hezké a útulné kuchyni, ve které se vám bude hezky vařit, měli byste pracovní desku sladit především s linkou.

 

U čistě bílé kuchyňské linky může fungovat silný kontrast s výraznou barvou, jako je černá či červená. Jestliže máte raději umírněný design zvolte pro desku odstíny šedé, která vytváří vzdušný vzhled. Kombinace šedých tónů s bílou je minimalistické a opticky zvětšuje prostor.

 

Pro kuchyně s prvky světlého dřeva je zase ideální volbou skleněná deska v bílé barvě. Tento kontrast vytváří harmonický a moderní dojem, evokující populární severský design.

 

Pro kuchyně s tmavými dřevěnými prvky jsou vhodnější odstíny skla jako zelená nebo světle hnědá. Tato kombinace přináší do prostoru útulnost a intimitu. V kombinaci se správným osvětlením – doporučujeme spíše žluté světlo než bílé zářivky – dokáže podtrhnout eleganci a přirozený luxus tmavého dřeva.

 

Zadní stěna musí ladit

Pro dosažení harmonie celé kuchyně nezapomínejte na zadní stěnu. Kombinace skleněné desky a stěny v kontrastních barvách může umocnit hloubku a estetický dojem z celé kuchyně, zatímco stejný odstín může podpořit jednotnost a otevřenost prostoru.

 

Skleněnou desku lehce vyměníte

Jedním z výhod skleněných pracovních desek je snadná výměna. Pokud se rozhodnete pro změnu vzhledu kuchyně, stačí jednoduše vyměnit skleněnou desku za jinou barvu či vzor, čímž můžete rychle obměnit celkový dojem prostoru.Výběr barvy samozřejmě není omezen pouze na zmíněné a záleží především na vašem osobním vkusu.

 

U nás máte na výběr ze všech možných barev včetně metalických a jiných barevných efektů. Nestandardní rozměry, atypické tvary ani otvory pro dřezy, elektřinu a potrubí nejsou problém. Pokud chcete poradit s výběrem nebo probrat vaši představu? Kontaktujte nás, rádi poradíme.

Celý náš tým je vám plně k dispozici, stačí nás kontaktovat

+420 261 226 017

+420 261 226 786

praha@barevnaskla.cz

U plynárny 770/8,
140 00 Praha 4 - Michle

Po-Čt 10:00 - 17:00

10:00 - 17:00

So individuálně na objednání

 

 

 

 

 

+420 725 845 330

brno@barevnaskla.cz

Pražská 156,
642 00 Brno - Bosonohy

Po-Pá8:00 - 16:00

So - individuálně na objednání